Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Barcelona zrejme získa vytúženú posilu. Olmo by mal podpísať kontrakt na šesť rokov

Olmo sa v Nemecku tešil z triumfu vo finále Eura.
Olmo sa v Nemecku tešil z triumfu vo finále Eura.Profimedia
Cesta športového riaditeľa Barcelony Deca do Lipska bola s najväčšou pravdepodobnosťou úspešná. Prestup Daniho Olma do katalánskeho veľkoklubu by sa mal stať realitou v najbližších dňoch, informuje Fabrizio Romano. RB za svoju ofenzívnu hviezdu zinkasuje 55 miliónov eur a v prípade splnenia zmluvných bonusov si môže polepšiť o ďalších sedem. Dvadsaťšesťročný Španiel dostane od svojho nového zamestnávateľa šesťročný kontrakt.

Zdalo sa, že rokovania uviazli na mŕtvom bode, ale zástupcovia Lipska boli ochotní hľadať spoločnú reč s vedením Barcelony, keďže samotný Olmo bol veľmi naklonený prestupu. Problémom bola výška prestupovej sumy a jej rozdelenie na splátky. Táto prekážka padla počas utorkových rokovaní Deca v nemeckom meste. Barcelona nakoniec s istotou zaplatí 55 miliónov eur, a to napriek tomu, že Olmo mal mať vo svojej súčasnej zmluve výstupnú klauzulu o päť miliónov eur vyššiu.

Očakáva sa, že kluby dohodu potvrdia ešte tento týždeň. Ak sa tak stane, Die Roten Bullen majú ako náhradu za čerstvého európskeho šampióna vyhliadnutého Rayana Cherkiho z Lyonu. Záujem o neho mala aj Borussia Dortmund, ale jej aktivita v posledných týždňoch ochladla.

Olmo hral za Barcelonu už v mládežníckych kategóriách, ale potom zamieril do Dinama Záhreb, následne si ho vyhliadlo Lipsko. Katalánsky klub mu pripravil zmluvu do konca sezóny 2029/2030.

Futbalové prestupy ONLINE