Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Carlo Ancelotti skoncoval so špekuláciami: Zostávam v Reale Madrid

V Madride sa trénerská zmena nechystá.
V Madride sa trénerská zmena nechystá.Reuters
Carlo Ancelotti (63) v sobotu ukončil akékoľvek pochybnosti o svojej najbližšej budúcnosti vyhlásením, že dodrží posledný rok svojej zmluvy s Realom Madrid v situácii, keď sa oňho zaujímala Brazília.

Prezident Brazílskeho futbalového zväzu (CBF) Ednaldo Rodrigues v marci uviedol, že Ancelotti by bol jasnou voľbou na obsadenie uvoľnenej pozície trénera národného tímu, ak by bol k dispozícii po skončení európskej sezóny.

Po stredajšej ponižujúcej prehre Realu Madrid v semifinále Ligy majstrov s Manchestrom City (0:4) sa začalo špekulovať o tom, že jeho miesto je ohrozené, keďže španielsky gigant nedokázal získať titul v La Lige. Ten už štyri kolá pred koncom smeroval do rúk úhlavného rivala z Barcelony.

"Všetci veľmi dobre vedia, aká je moja situácia. Mám zmluvu do konca ročníka 2023/24 a chcem zostať," povedal Ancelotti na tlačovej konferencii, očividne podráždený, keď sa ho opäť opýtali na záujem Brazílie. Na otázku, či ho klub ubezpečil, že zostáva, odpovedal rázne: "Áno!" Vedenie sa však k budúcnosti lodivoda oficiálne nevyjadrilo.

"Mohla to byť lepšia sezóna, ale bola dobrá. Samozrejme, s La Ligou nie sme spokojní, ale v ostatných súťažiach sme bojovali až do konca a tri z nich sme vyhrali," zhodnotil skúsený kormidelník a mal na mysli víťazstvá v Španielskom pohári, na MS klubov FIFA a v Európskom Superpohári.

Brazílsky futbalový zväz nedávno uviedol, že je ochotný počkať na Ancelottiho do júna, následne pri výbere reprezentačného kouča posúdi ďalšie možnosti vrátane Josého Mourinha z AS Rím a Jorgeho Jesusa z Fenerbahce.