Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Chvála Flicka ako nepriama kritika Xaviho? Prezident Barcelony vraví o lepšej kondícii hráčov

XAVI
XAVIFran Santiago / GETTY IMAGES EUROPE
Xavi Hernandéz (44) už síce istú chvíľu nie je trénerom Barcelony, no z úst prezidenta klubu Joana Laportu (62) vychádzajú slová, ktoré by sa mohli podobať kritike španielskeho kouča. Funkcionár naráža najmä na fyzickú pripravenosť futbalistov katalánskeho giganta.

Takmer každý futbalový klub má vo svojich štruktúrach dávku internej politiky. Obzvlášť, ak ide o veľkú značku vo svete športu. Inak to nie je ani v Barcelone, ktorej vedenie sa v situácii Xaviho niekoľko mesiacov pohybovalo medzi jeho podporou a ukončením spolupráce. Nakoniec sa rozhodlo pre druhú možnosť.

Na lavičku zamieril nemecký lodivod Hansi Flick a Laporta sa vyjadruje v duchu, že s A-tímom je zatiaľ spokojný a cíti, že prijatie nového fitness personálu sa vypláca. Práve podobné vyjadrenia majú byť kritikou namierenou na Xaviho a na to, že jeho káder nebol v minulej sezóne fyzicky stopercentný.

TV3 uvádza, že ľudia okolo bývalého stredopoliara Blaugranas tvrdia, že neustále príbehy o kondícii mužstva z posledných mesiacov boli úmyselné. Majú pocit, že chvála Flicka a jeho nového tímu je nepriamym kritizovaním Xaviho práce.

Motiváciou takýchto rečí by mohlo byť zvalenie viny za minulosezónne neúspechy. Rozdiel v kondičnej pripravenosti však komentovali aj hráči ako Lewandowski, Cubarsí či Pedri a zdá sa nepravdepodobné, že práve oni by sa zapojili do mediálnej bitky klubu s bývalým manažérom.