Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Courtois oznámil rázne rozhodnutie. Pod Tedescom za Belgicko hrať nebude

Courtois si jasne vybral svoj smer.
Courtois si jasne vybral svoj smer.Reuters / Yves Herman
Thibaut Courtois (32) sa rozhodol pre rázny krok. Brankár Realu Madrid oznámil, že pod vedením súčasného reprezentačného trénera Domenica Tedesca (38) za národný tím Belgicka už hrať nebude.

Courtois, ktorý je všeobecne považovaný za jedného z najlepších brankárov na svete, bol vynechaný z výberu Belgicka na majstrovstvá Európy po minuloročnom konflikte s Tedescom. Na Eure ho nahradil kolega Koen Casteels.

"Cítim sa poctený, že som mal tú česť nosiť národný dres. Ani v tých najdivokejších snoch som si nepredstavoval, že ho budem mať viac ako stokrát," napísal gólman na svojich účtoch na sociálnych sieťach a dodal:

"Žiaľ, po udalostiach s trénerom a po dlhom uvažovaní som sa rozhodol, že sa do belgickej reprezentácie pod jeho vedením nevrátim. V tejto záležitosti prijímam svoj podiel zodpovednosti. Pri pohľade do budúcnosti by však moja nedôvera k nemu neprispela k udržaniu potrebnej atmosféry."

Brankár, ktorý v auguste 2023 utrpel vážne zranenie kolena, ale včas sa zotavil, aby pomohol Realu Madrid vyhrať v júni Ligu majstrov, dodal, že belgická futbalová asociácia akceptovala jeho postoj a dôvody, ktoré viedli k tomuto rozhodnutiu.

"Je mi ľúto, že som možno sklamal niektorých fanúšikov, ale som presvedčený, že toto je najlepší krok pre Belgicko, pretože sa tak uzatvára diskusia a tím sa môže sústrediť na plnenie svojich cieľov. Ďakujem vám za vašu neochvejnú podporu, lásku a pochopenie," uviedol Courtois.

Tedescova taktika vyvolala po prehre s Francúzskom v osemfinále ME otázky, či je správnym mužom na túto prácu. Nemecký manažér talianskeho pôvodu začal svoje pôsobenie vo februári 2023 a pred začiatkom Eura podpísal predĺženie zmluvy. Tím, ktorý strávil takmer tri roky na vrchole svetového rebríčka a dostal sa do semifinále majstrovstiev sveta 2018, však pod jeho taktovkou zaznamenal priemerné výsledky.