Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalší pokus o reštart druhej najdrahšej posily Arsenalu. Pépé okúsi La Ligu

Pépé si vyskúša ďalšie pôsobisko.
Pépé si vyskúša ďalšie pôsobisko.Profimedia
Pred piatimi rokmi sa stal vôbec najdrahšou posilou Arsenalu, teraz mu už tento post nepatrí a po niekoľkýkrát sa pokúša o oživenie svojej kariéry. Po tom, čo sa rozišiel s Trabzonsporom, sa Nicolas Pépé (29) ako voľný hráč dohodol s Villarealom. V Španielsku podpísal zmluvu na dve sezóny.

S veľkými očakávaniami prichádzal v roku 2019 do Premier League. V sezóne predtým vo farbách Lille nazbieral Pépé 22 ligových gólov a k tomu pridal 11 asistencií. Gunners zaňho vtedy zaplatili 80 miliónov eur, po polroku v Londýne však prišla zmena na lavičke a pod Mikelom Artetom krídelník postupne upadal.

Vyslobodením tak pre neho bol návrat do Francúzska v podobe hosťovania v Nice. Vytúžený reštart však na Azúrovom pobreží neprišiel, vlani sa tak reprezentant Pobrežia Slonoviny a víťaz Afrického pohára dohodol s Arsenalom na ukončení zmluvy a zamieril do Trabzonsporu. Ani tam si nevybojoval stále miesto v zostave a po roku si tak musel znova hľadať nový klub.

Útočisko našiel práve vo Villarreale. Žltá ponorka doteraz v letnom prestupovom období predovšetkým predávala, jej farby opustil brankár Filip Jörgensen či útočník Alexander Sörloth. Za posily pritom zatiaľ príliš neutráca, okrem gólmana Diega Condého a obrancu Willyho Kambwalu prišli zadarmo Pape Gueye so Sergim Cardonom.

Prestupovú čiastku nemusel účastník La Ligy platiť ani za Pépého, ktorého v tabuľke najdrahších prestupov do Arsenalu pred rokom predbehol Declan Rice s vtedajšou sumou 116,6 miliónov eur.