Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ďalšia rana pre Barcelonu. Ako dlho bude Kataláncom chýbať zranený Araújo?

Araújo bude nútene pauzovať.
Araújo bude nútene pauzovať.Profimedia
Veľmi nešťastný bol záver minulého týždňa z pohľadu Barcelony, pri plnení reprezentačných povinností utrpeli zranení hneď dvaja jej hráči. Po Pedrim (21) nie sú pozitívne vyhliadky ani v prípade Ronalda Araúja (25).

Uruguajský obranca nedohral postupové štvrťfinále juhoamerického šampionátu proti Brazílii, v priebehu prvého polčasu si pri snahe zablokovať center jedného zo súperov privodil svalový problém a musel striedať. "Zranené miesto je stále opuchnuté, v tejto chvíli nemá zmysel púšťať sa do podrobných testov," znelo po zápase z uruguajského tábora.

Araújo má zdravotné problémy pomerne často a už teraz je prakticky isté, že príde o semifinále Copa América proti Kolumbii a k ​​dispozícii nebude ani na následný zápas o umiestnenie. Chýbať by mal aj Barcelone, podľa správ si zranenie vyžiada šesť až osem týždňov dlhý pokoj a zdatný bek tak v lepšom prípade vynechá len prípravu na novú sezónu, v tom horšom bude iba z tribúny sledovať prvé zápasy španielskej ligy.

Už pred Araújom sa na maródku katalánskeho klubu presunul aj Pedri. Mladý stredopoliar si zo štvrťfinále ME proti Nemecku odniesol zranené koleno a turnaj sa pre neho skončil. Tiež mu hrozí, že nestihne úvod ligového ročníka 2024/25.