Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Daň za päťgólovú otočku. Pred El Clásicom vypadli z Ancelottiho možností dve opory

Martin Lehotský
Ancelotti musí riešiť ďalšie absencie.
Ancelotti musí riešiť ďalšie absencie.Ruben Albarran / Zuma Press / Profimedia
Trénera Realu Madrid Carla Ancelottiho (65) určite potešil päťgólový druhý polčas jeho zverencov, ktorí otočili skóre duelu Ligy majstrov s Dortmundom. Značná dávka eufórie však z talianskeho kouča vyprchala, keď následne zistil, že na víkendové El Clásico nemôže počítať s dvojicou opôr.

Už za priaznivého stavu 3:2 pre Real sa z hracej plochy počas zápasu musel pre zranenie stehna porúčať Rodrygo. Ďalšie hodiny ukázali, že na sledovanú bitku s Barcelonou nebude fit ani gólman Courtois. Belgičan utrpel zranenie priťahovača na ľavej nohe.

Pre svalové problémy absentoval Courtois už v dvoch súbojoch aktuálnej sezóny, a to proti Lille a Villarrealu. Jednotka v bráne Los Blancos ešte podstúpi vyšetrenie skenom, no asi vynechá aj merania síl s Valenciou a milánskym AC. Jej miesto tak s najväčšou pravdepodobnosťou zaujme už overený náhradník Andrij Lunin, ktorý v uplynulom ročníku hral kľúčovú úlohu pri ceste za ziskom titulov z La Ligy i Ligy majstrov.

Zdá sa, že brankársky scenár v El Clásicu bude podobný tomu z januárového súboja o španielsky Superpohár, keď oporami zadných línií oboch kádrov boli dvojky Lunin a Peňa. Barcelona totiž nemôže počítať s ter Stegenom, ten bude dlhodobo pauzovať. Na svoj debut za Blaugranas stále čaká nová posila Wojciech Szczesny

Real - Barcelona (sobota, 21:00)