Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Davies ako Mbappé? Obranca Bayernu má do Realu Madrid prísť úplne zadarmo

Davies by o rok mal zamieriť do kádra Realu.
Davies by o rok mal zamieriť do kádra Realu.Profimedia
Už istý čas je Alphonso Davies (23) prestupovým cieľom Realu Madrid. Španielsky gigant veril, že dohodu o príchode obrancu Bayernu Mníchov dotiahne do úspešného konca už toto leto. Bavori však žiadali vysokú čiastku a Los Blancos sa tak rozhodli odložiť transfer kanadského hráča do budúceho leta.

Práve vtedy sa totiž Davies stane voľným hráčom. Ako informoval španielsky denník Diario AS, Real má s rodákom z Ghany uzavretú dohodu, ktorá má zaručiť, že rýchlonohý bek 1. júla 2025 zamieri na Estadio Santiago Bernabéu. Jeho terajšia zmluva s Bayernom platí do 30. júna 2024.

Je to teda podobný konsenzus, k akému Madridčania dospeli aj v situácii Kyliana Mbappého, ktorého príchod z Paríža Saint-Germain sa stal oficiálnym po dlhej ságe až začiatkom júla. Davies sa rozhodol nepodpísať nový kontrakt s mníchovským klubom a namiesto toho dodrží zvyšok svojej súčasnej zmluvy. Biely balet tak ostáva pokojný napriek tomu, že Kanaďana cez leto ešte nezíska.

Pre Real teraz v prípade Daviesa dáva úplný zmysel počkať, aj keby požadovaná cena Bayernu bola zhovievavejšia. Na poste ľavého obrancu majú víťazi Ligy majstrov Ferlanda Mendyho, ktorý sa chystá podpísať predĺženie zmluvy. Rovnakú pozíciu zastáva aj Fran García.

Ďalšie prestupy a špekulácie