Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Debut v La Lige mu pokazil Greif. Mbappého čaká domáca premiéra proti klubu Ronalda

Mbappé by sa rád predviedol gólom.
Mbappé by sa rád predviedol gólom.OSCAR DEL POZO / AFP
Debut Kyliana Mbappého (25) v La Lige nevyšiel úplne podľa predstáv, Real Madrid v zápase na Malorke iba remizoval. Hviezdny Francúz sa však už teší na domácu premiéru pred zaplnenými tribúnami Estadio Santiago Bernabéu.

Prvýkrát doma v drese Los Blancos sa rodák z Paríža v rámci súťažného duelu ukáže svojim fanúšikom v nedeľu proti nováčikovi z Valladolidu, ktorého vlastníkom je ikona Realu a skvelý brazílsky útočník Ronaldo.

Mbappé je na ceste k vytvoreniu podobne veľkého futbalového dedičstva, ale dúfa, že v Madride zanechá výraznejšiu stopu, než je v podaní Ronalda zo slávnych čias éry "Galácticos". Brazílčan totiž počas piatich sezón v hlavnom meste Španielska získal iba jeden ligový titul a nevyhral žiadnu trofej z Ligy majstrov.

Počas nedávneho triumfu 2:0 v Superpohári UEFA nad Atalantou a remízy 1:1 na Malorke postavil Ancelotti vedľa Mbappého aj hviezdy ako Vinícius Júnior, Rodrygo či Bellingham. Po oboch vystúpeniach však Talian kritizoval rovnováhu medzi útokom a obranou:

"Jednoducho sme mali hrať lepšie, s väčším nasadením, z týchto zápasov sa dá poučiť. Je jasné, kde je problém. Musíme lepšie brániť, potrebujeme viac rovnováhy." Pri ofenzívnej sile spomínaných hráčov je Bellingham trochu zatlačený späť hlbšie do stredu poľa, hoci počas svojej debutovej sezóny v Španielsku ukázal, že veľkým prínosom môže byť aj v útočných priestoroch.

"Rovnováhu nájdeme tak, že všetci hráči budú myslieť na to isté - keď ide o získanie lopty, musíme na to myslieť spoločne. Je to problém tímu, ktorý nepochopil, že to bol kľúčový aspekt v zápase na Malorke, ktorá hrala v defenzíve výborne, lepšie ako my," pokračoval taliansky tréner. Slovami o obrane súpera tak nepriamo pochválil aj výkony Slovákov Martina Valjenta a Dominika Greifa.

Hostia z Valladolidu, ktorí v prvom zápase zdolali iného nováčika Espanyol, možno nepredstavujú na papieri pre Real príliš veľkú hrozbu, no čím skôr sa Ancelottimu podarí rozbehnúť svoj tím na plné obrátky, tým bude spokojnejší.

Mbappé po rokoch špekulácií spojil svoju budúcnosť s bielym baletom, premiérový gól zaknihoval proti Atalante, jeho prvú ligovú trefu mu však viackrát zobral slovenský brankár Greif. Kapitán Francúzska teraz bude dúfať, že presným zásahom oslávi svoje prvé vystúpenie na štadióne, kde ho pred pár týždňami vítalo 80 000 fanúšikov.

"Budeme čeliť najlepšiemu tímu na svete s jedným z najlepších trénerov v histórii a najlepším útokom na svete súčasnosti. Ideme tam však s presvedčením, že budeme bojovať a domov niečo prinesieme. Takisto s vedomím, že je to náročné, ale že to dokážeme," povedal tréner Valladolidu Paulo Pezzolano.

Real Madrid - Valladolild (nedeľa, 17:00)