Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

El Clásico bez Mbappého i Yamala. Zázračný mladík na turné s Barcelonou nezamieri

Yamal a Mbappé si na svoj ďalší stret ešte počkajú.
Yamal a Mbappé si na svoj ďalší stret ešte počkajú.Profimedia
Barcelona v rámci prípravy na ostrú ligovú akciu absolvuje predsezónne turné v USA, kam má odcestovať 23. júla. Za oceánom ju čakajú tri zápasové chuťovky. Jednou z nich je aj El Clásico s Realom Madrid, ktorého sa však nezúčastnia Kylian Mbappé (25) ani Lamine Yamal (17).

Podľa španielskeho periodika Sport bude mať Yamal po náročnej sezóne a Eure 2024 trojtýždňovú prestávku od zápasov. Do praxe by sa mal vrátiť na začiatku augusta. Rovnaký bude aj prípad Ferrana Torresa, chýbať bude aj zranený Pedri. Fermín López a Pau Cubarsí si budú plniť olympijské povinnosti.

V Španielsku sa v súvislosti s Barcelonou špekuluje o príchode Nica Williamsa. Ak by futbalista z Athleticu Bilbao naozaj posilnil katalánsky káder, podľa tamojších médií by do USA nešiel ani on. Mužstvo pod vedením nového trénera Hansiho Flicka si v zámorí zmeria sily s Manchestrom City, Realom Madrid a milánskym AC.

Po strete s talianskym celkom sa vráti späť domov a následne sa stretne s Monakom. Predtým však 4. augusta na MetLife Stadium v New Jersey v rámci prípravy odohrá aj slávne El Clásico, ktoré tak bude bez účasti zázračného Yamala a viacerých hráčov.

Najbližší zápasový program Barcelony.
Najbližší zápasový program Barcelony.Flashscore

Druhým prípravným súbojom pre španielskeho vicemajstra je teda spomínaný zápas s Realom, ktorý nedávno predstavil svoju novú posilu Mbappého. Los Blancos takisto zamieria do USA a zahrajú si s AC Miláno, Barcelonou a Chelsea, stretnutia však absolvujú bez hviezdneho Francúza. Ten by mohol zažiť debut za madridský klub 14. augusta v Európskom Superpohári s Atalantou.

Kapitán reprezentácie Francúzska skončil so svojím tímom na ME pred bránami finále, do ktorého ho nepustilo práve Yamalovo Španielsko. La Roja napokon dokráčala až k titulu majstra Európy, keď si v boji o titul poradila s Angličanmi 2:1.

Najbližší zápasový program Realu.
Najbližší zápasový program Realu.Flashscore