Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Félix definitívne zatvoril španielsku kapitolu v Atléticu a prestúpil do Chelsea

João Félix sa stal definitívne kmeňovým hráčom Chelsea.
João Félix sa stal definitívne kmeňovým hráčom Chelsea.Chelsea FC
Už je to oficiálne a definitívne. João Félix (24) sa po roku vracia do Chelsea už ako kmeňový hráč, kam prestúpil z Atlética Madrid. Španieli zaňho zinkasujú 50 miliónov eur a ďalších možných 10 miliónov eur v bonusoch.

Päť sezón po tom, čo João Félix prišiel z lisabonskej Benficy za 127 miliónov eur, sa jeho pôsobenie v Atléticu Madrid definitívne skončilo. Portugalský reprezentant sa vrátil do Chelsea, kde hosťoval na jar 2023, keď v 20 zápasoch strelil štyri góly. V metropole Anglicka podpísal sedemročný kontrakt.

Po skončení v Londýne sa vrátil do Španielska, ale za Atlético Madrid nehral. Los Colchoneros ho poslali na hosťovanie do Barcelony podľa vlastného želenia. Jeho pôsobenie v Barce malo lepšie i horšie momenty. V 44 dueloch mal bilanciu 10 gólov a šesť asistencií, ale ďalšie pokračovanie v Katalánsku nehrozilo.

Podpis Daniho Olma a finančné problémy klubu spôsobili, že Félix sa stal pre Barcelonu nemožným scenárom. Portugalčan sa po Eure vrátil do Atlética, na ktorom však mal minimum priestoru ukázať sa. V Madride počas predsezónnej prípravy zapôsobil, ale túžbou oboch strán bolo ukončiť spojenie, ktoré za päť rokov neprinieslo také ovocie, ako sa očakávalo.

Dohoda medzi Chelsea a Atléticom o predaji Conora Gallaghera do Španielska tak otvorila priestor pre Portugalčana, ktorý mieri do šatne Blues, aby si konečne našiel stále miesto. Na Stamford Bridge sa pridá k dvom krajanom, ktorými sú Pedro Neto a Renato Veiga. V Atléticu João Félix absolvoval celkovo 131 vystúpení, dal 34 gólov a 16-krát asistoval.