Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flick dal pri premiére priestor piatim mladíkom a vyjadril sa k budúcnosti Gündoğana

Radosť na tvári Hansiho Flicka po záverečnom hvizde vo Valencii.
Radosť na tvári Hansiho Flicka po záverečnom hvizde vo Valencii.Profimedia
Nemecký futbalový tréner Hansi Flick (59) zažil v sobotu úspešnú súťažnú premiéru na lavičke FC Barcelona. Katalánsky veľkoklub vstúpil do novej sezóny španielskej La Ligy víťazstvom 2:1 na ihrisku Valencie, ktoré zariadil dvoma gólmi kanonier Robert Lewandowski (35).

Valencia - Barcelona 1:2

Domáci síce viedli od 44. minúty zásluhou Huga Dura, no hostia stihli ešte do prestávky vyrovnať zásluhou Lewandowského. Poľský útočník pridal krátko po zmene strán aj svoj druhý gól v zápase, keď premenil pokutový kop. Tesný náskok si už favorit udržal.

"Druhý polčas bol z našej strany oveľa lepší než prvý, v ňom sme spravili množstvo chýb. V závere úvodnej časti sme sa dokázali vrátiť späť do stretnutia a po zmene strán sme si už počínali oveľa lepšie," hodnotil duel Flick pre Movistar. Po víťaznom ligovom debute vyzdvihol najmä herný prínos Lewandowského. "Je absolútny profesionál. Nielenže strelil dva zásahy, ale pracoval veľmi dobre aj v defenzíve."

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Barce pritom pre zranenia chýbali Gavi, Frenkie de Jong i Ronald Araújo. Šancu tak dostali mladíci, okrem Lamina Yamala aj jeho 17-roční vrstovníci Pau Cubarsí, Marc Bernal a 20-ročný stredopoliar Marc Casadó z klubovej akadémie, ktorý absolvoval debut v A-tíme. Doplnil ho už "ostrieľaný" Alejandro Balde. Mladí hráči sa na ihrisku nestratili, ich výkon ocenil aj dvojgólový strelec Lewandowski.

"Bolo dôležité, aby sme pri problémoch, ktorým čelíme, odštartovali ligu víťazne. Navyše na štadióne, kde sa nehrá ľahko. Prvých 20 či 25 minút nebolo z našej strany dobrých. V prvom polčase sme mali problém dostať sa bližšie k súperovej šestnástke, no potom sme začali hrať oveľa lepšie. Podarilo sa nám to aj s tromi či štyrmi veľmi mladými hráčmi."

"Je to niečo výnimočné, že dokážete vyhrať zápas aj s toľkými mladíkmi, ukázali obrovský potenciál. Vôbec nebol na ich výkone badať nedostatok skúseností, hrali dobre s loptou i bez nej. Mohli sme vyhrať aj vyšším rozdielom, no je určite skvelé začať sezónu víťazstvom."

Gündoğan by mal zostať

V zostave Barcelony chýbal aj skúsený Ilkay Gündoğan, ktorý mal podľa médií požiadať vedenie o prestup do iného klubu. Tridsaťtriročný nemecký stredopoliar, ktorý prišiel na Camp Nou vlani z Manchestru City, vstupuje do záverečného ročníka svojej zmluvy. Gündoğan je jeden z najlepšie zarábajúcich hráčov Barcelony a podľa španielskych médií by mohol z klubu odísť po tom, ako Katalánci angažovali ofenzívneho stredopoliara, resp. krídelníka Daniho Olma.

Podľa Flicka chýbal Gündoğan v zostave pre drobné zranenie. "V pondelok si poranil obočie, a preto zostal doma," prezradil nemecký kouč, ktorý by bol rád, keby jeho krajan v tíme zostal. "Cením si ho ako hráča i ako osobnosť. Často sa s ním rozprávam, no to, čo si hovoríme, zostane medzi ním a mnou. Máme dobrý vzťah, dobre ho poznám. Mám pocit, že v mužstve zostane," uzavrel nemecký lodivod.