Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flick po ďalšom predstavení chváli Yamala: Už v tak mladom veku je rozdielovým hráčom

Yamal neprestáva udivovať futbalový svet.
Yamal neprestáva udivovať futbalový svet.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Sergio Ruiz / PRO SHOTS
Tréner Barcelony Hansi Flick (59) pochválil tínedžerskú senzáciu Laminea Yamala (17) po tom, ako španielsky reprezentant strelil dva góly a pomohol lídrovi La Ligy k nedeľnému víťazstvu v Girone. Išlo o piatu výhru mužstva v rade, Blaugranas tak do ročníka odštartovali viac než dobre.

Girona – Barcelona 1:4

Yamal, ktorý v júli pomohol Španielsku získať štvrtý titul majstrov Európy, skóroval dvakrát už počas prvého polčasu. Nasledovali ho Olmo a Pedri. Flickov tím si udržal ligovú neporaziteľnosť.

"Z dvoch gólov Laminea mám veľkú radosť. Je ešte veľmi mladý, ale je naozaj neuveriteľný. Už v takomto veku je rozdielovým hráčom," povedal Flick pre Movistar Plus.

"Mať ho v tíme je pre nás kľúčové nielen pre jeho strelecké kvality. Veľmi dobre napáda a nemá problém hrať pod tlakom, to je dôležité. Je vynikajúci," vynášal kouč Barcelony svojho zverenca do nebies a pokračoval: "Bol to ťažký zápas, Girona hrala dobre, ale my sme tiež začali veľmi kvalitne a zaslúžili sme si vyhrať."

Káder Flicka je s 15 bodmi na čele tabuľky La Ligy, o štyri body pred Realom Madrid a Villarrealom. Minuloročné prekvapenie z Girony je siedme so siedmimi bodmi. Barcelona oplatila súperovi dve prehry z minulej sezóny. Katalánsky gigant predviedol dominantný výkon, vysoký a neúnavný pressing bol v nedeľu pre domácich jednoducho príliš veľkým sústom.

Nemecký kouč teraz dúfa, že si celok aktuálnu formu prenesie aj do Ligy majstrov, v ktorej sa vo štvrtok predstaví v Monaku. "Veľmi tvrdo sme sa na to pripravovali a musíme v tom pokračovať. Chceme stále vyhrávať, nemôžeme sa zastaviť. Proti Monaku to nebude ľahké, ale berieme to zápas po zápase a sme naozaj nadšení, všetci sa na to tešíme," uviedol.