Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flick sa bude o poste brankára radiť s trénerom reprezentácie Španielska, v Peñu má dôveru

Iñaki Peña sa po zranení ter Stegena môže stať v Barcelone jednotkou.
Iñaki Peña sa po zranení ter Stegena môže stať v Barcelone jednotkou.Profimedia / Jose Miguel Fernandez / NurPhoto / S / Shutterstock Editorial
Barcelona sa musí niekoľko mesiacov zaobísť bez zraneného brankára Marca-Andrého ter Stegena (32). Hlavný tréner Hansi Flick (59) sa v utorok na margo Iñakiho Peñu (25) vyjadril, že ide o schopnú náhrada.

Ter Stegen sa v pondelok podrobil úspešnej operácii po úplnom pretrhnutí šľachy v pravom kolene. Nemecký reprezentant sa zranil pri nedeľňajšom víťazstve Barcelony v La Lige na pôde Villarrealu (5:1). Podľa španielskych médií bude mimo hry najmenej osem mesiacov.

"Iñaki si počína veľmi dobre, aj v predsezónnom období. Veľmi tvrdo pracoval, aby tu mohol byť. Je sústredený a pripravený hrať. Sme sebavedomí, ale musíme sa pozerať aj na to, čo robíme, pretože hráči vzadu sú veľmi mladí. Momentálne sa necítime pod tlakom a dôverujeme mu,“ povedal Flick novinárom pred stredajším domácim zápasom s Getafe.

Peña nastúpil do barcelonskej akadémie La Masia vo veku 13 rokov. Má za sebou 23 vystúpení za A-mužstvo, v ktorých inkasoval 39 gólov a udržal päť čistých kont.

"Uvidíme, čo sa stane. Porozprávam sa s Luisom de la Fuentem (tréner Španielska pozn. red.), ktorý dlhé roky trénoval brankárov svetovej úrovne. On bude prvým človekom, s ktorým budem hovoriť,“ dodal lodivod klubu z Katalánska. 

Barcelone už pre zranenie chýbali nová posila Dani Olmo a ďalší stredopoliari Gavi, Frenkie de Jong, Marc Bernal a Fermín López, rovnako obrancovia Ronald Araújo a Andreas Christensen. Tím má za sebou perfektný štart do sezóny La Ligy. Šesť víťazstiev v rade vynieslo mužstvo pod taktovkou Flicka na čelo tabuľky so štvorbodovým náskokom pred druhým Realom Madrid.

Bývalému šéfovi lavičky Bayernu Mníchov to však nestačí. "Analyzovali sme zápas s Villarrealom a videli sme veľa vecí, ktoré sa dajú zlepšiť. Ešte stále sme nedosiahli koniec cesty. Vždy sa dá urobiť viac. Krok za krokom sa posúvame vpred,“ dodal.