Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Flickova úspešná premiéra na lavičke Barcelony, dvojgólový Lewandowski proti Valencii

Robert Lewandowski dvomi zásahmi vystrelil Barcelone prvé tri body v sezóne.
Robert Lewandowski dvomi zásahmi vystrelil Barcelone prvé tri body v sezóne.Profimedia
Poľský útočník Robert Lewandowski (35) strelil v úvodnom kole španielskej futbalovej ligy dva góly a zabezpečil Barcelone víťazstvo 2:1 s Valenciou. Postaral sa o to, že nový tréner Hansi Flick (59), s ktorým sa dobre pozná z Bayernu, mal na lavičke katalánskeho klubu úspešný debut.

Valencia - Barcelona 1:2

Valencia začala lepšie a Portugalčan Hugo Duro ju v závere polčasu dostal do vedenia. Mohol pridať ďalší gól, keby obranca Cubarsí nezaskočil na bránkovej čiare za brankára ter Stegena. Lewandowski však stihol pred odchodom do kabín vyrovnať po Yamalovej prihrávke a krátko po zmene strán premenil penaltu nariadenú za faul Mosquera na Brazílčana Raphinhu.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore

Hosťom chýbal Nemec Gündogan, ktorý v poslednom prípravnom zápase utrpel zranenie hlavy a hrať nemohol ani Dani Olmo, najnovšia akvizícia. Španielsky reprezentant sa do Barcelony vrátil po desiatich rokoch, keď prestúpil za 55 miliónov eur z Lipska, ale vo svojom staronovom klube čaká na registráciu. Flick sa nebál dať priestor piatim mladíkom. Sedemnásťročný Bernal, Cubarsí a Yamal. Dvadsaťročný Balde s Casadóm. Ako tretí Nemec v histórii klubu z pozície trénera doviedol mužstvo pri debute k triumfu. Napodobnil tak Weisweilera a Latteka.

Ďalší výsledok:

Osasuna - Leganes 1:1