Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gavi sa po 11 mesiacoch vrátil do zostavy Barcelony. Diváci mu aplaudovali v stoji

Gavi si po príchode na ihrisko prevzal kapitánsku pásku.
Gavi si po príchode na ihrisko prevzal kapitánsku pásku. TASR / AP Photo / Joan Monfort
Stredopoliar Barcelony Gavi bol po nedeli nadšený z návratu na ihrisko po tom, čo si pred 11 mesiacmi roztrhol predný skrížený väz.

Barcelona - Sevilla 5:1

Dvadsaťročný futbalista sa podrobil operácii po zranení, ktoré utrpel v minuloročnom kvalifikačnom zápase Španielska na proti Gruzínsku. Vynechať musel zvyšok sezóny, ako aj triumf národného tímu na európskom šampionáte. Pri nedeľnom suverénnom víťazstve Barcelony sa z pozície náhradníka vrátil do zostavy.  Diváci na Olympijskom štadióne Lluisa Companysa mu v stoji tlieskali.

"Som veľmi rád, že som sa vrátil do tímu. O tomto momente som sníval mnoho mesiacov a som všetkým vďačný, pretože mi to veľmi uľahčili. Najhoršie počas prestávky bolo, že som nehral so spoluhráčmi. Vidieť mužstvo zvonku je veľmi náročné a dáva vám to iný pohľad, naučíte sa, že si musíte užívať každý moment a vážiť si veci," povedal dojatý Gavi pre Movistar Plus.

"Mám veľké šťastie, že som tu dnes, zotavený, pretože toto je môj život a veľmi mi to chýbalo... Keď tam vidíte všetkých fanúšikov a spoluhráčov a oni vám dajú najavo, že vás majú radi a vážia si vás, cítite sa veľmi šťastný," pokračoval vo svojom rozprávaní držiteľ ocenenia Golden Boy z roku 2022. 

Barcelona je na čele tabuľky La Ligy s 27 bodmi. Pred druhým Realom Madrid má náskok troch, pred Atléticom siedmich bodov. V stredu hostí Bayern Mníchov v Lige majstrov a v sobotu cestuje do španielskej metropoly, kde je na programe tradičné El Clásico.