Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona neskórovala ani neinkasovala, Lewandowski strelil prvý kariérny gól do siete Getafe

Lewandowski rozhodol o troch bodoch pre svoj tím.
Lewandowski rozhodol o troch bodoch pre svoj tím.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Sergio Ruiz
Futbalisti Barcelony vyhrali v stredajšom zápase 7. kola španielskej La Ligy nad Getafe a potvrdili prvé miesto v tabuľke, kde majú plný počet 21 bodov a náskok štyroch pred druhým Realom Madrid. Girona iba remizovala s Rayom.

Girona - Rayo Vallecano 0:0

Girona pokračuje vo výkonoch, ktoré sú len tieňom minulej sezóny. Katalánsky tím nestrelil gól v treťom súťažnom zápase po sebe a celkovo naň čaká už 280 minút. Domáci síce mali jednoznačnú prevahu v držaní lopty a tiež čo sa týka zakončení, napriek tomu brankár Batalla udržal čisté konto. 

Ani jeden tím totiž nedokázal vystreliť medzi tri tyče. Zverenci trénera Míchela aspoň prerušili krátku šnúru dvoch ligových prehier, ale sú na dvanástom mieste. Rayo si zapísalo tretí duel v rade bez porážky. Po Atléticu dokázalo remizovať s ďalším favoritom, patrí mu desiata pozícia v tabuľke.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Barcelona - Getafe 1:0

Domáci bojovali o body bez zraneného gólmana Marca-Andrého ter Stegena, ktorý možno vynechá celú sezónu. Zatiaľ čo Barcelona usilovne hľadá náhradu, medzi tyče sa postavil náhradník Iñaki Peña. Ten môže byť spokojný, pretože si udržal čisté konto, hoci Getafe vyslalo len jeden strelecký pokus do priestoru brány.

O siedmom víťazstve v siedmom ligovom stretnutí z pohľadu Blaugranas rozhodol zásah Roberta Lewandovského z prvého polčasu. Poľský kanonier strelil svoj prvý gól proti Getafe v La Lige (4 zápasy) a skóroval už proti 19 z 22 súperov, ktorým doteraz v súťaži čelil, pričom neuspel len proti Las Palmas, Realu Madrid a Almeríi.

Kouč Hansi Flick sa stal len tretím trénerom katalánskeho celku, ktorý ovládol prvých sedem ligových stretnutí. Gerardo Martino v roku 2013 vyhral prvých osem a Ernesto Valverde (2017) triumfoval takisto sedemkrát.

Štatistiky duelu.
Štatistiky duelu.Flashscore