Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona príde o ďalšiu hviezdu, Dovbyk má po vylepšenej ponuke namierené do Atlética

Dovbyk po skvelej sezóne v Girone zmení dres.
Dovbyk po skvelej sezóne v Girone zmení dres.AFP
Artem Dovbyk (27) si v záverečnom kole minulej sezóny zaistil cenu pre najlepšieho strelca španielskej najvyššej súťaže a duel s Granadou (7:0) bol zrejme jeho posledným v drese Girony. Meno ukrajinského útočníka je už dlhšiu dobu skloňované v súvislosti s odchodom a veľké šance má Atlético Madrid.

Špekulácie tento týždeň naberajú na obrátkach, zásluhu na tom má futbalista aj klub z hlavného mesta. Atlético je pripravené aktivovať výstupnú klauzulu stanovenú na 40 miliónov eur a s vedením Girony pracuje na splátkovom kalendári. Dokonca sa očakáva, že sa s Dovbykom dohodne na podmienkach zmluvy, ukrajinský internacionál by mal v kabíne nahradiť Álvara Moratu (AC Miláno).

Dovbyk prišiel do Katalánska vlani za necelých osem miliónov eur z domovského SK Dnipro-1 a mal veľký podiel na historickej sezóne Girony, keď 24 gólmi prispel ku konečnej tretej priečke v tabuľke. Hráča sledovali napríklad talianske kluby, Atléti o neho mali záujem dlhšiu dobu, koncom mája neuspeli s ponukou 25 miliónov eur.

Pre Gironu pôjde o ďalší citeľný zásah do zostavy, za bronzovú pozíciu v La Lige totiž už zaplatila daň v podobe straty niekoľkých hráčov. Kapitán Aleix García prestúpil do Leverkusenu, zatiaľ čo Sávio, Yan Couto, Eric García a Pablo Torre sa po hosťovaniach vrátili do materských klubov. Na druhej strane mužstvo posilnili Ladislav Krejčí, Donny van de Beek a Abel Ruiz.

Ďalšie prestupy a špekulácie