Girona sa pripravuje na možný odchod Dovbyka, z Bragy by mal do Katalánska doraziť Ruiz

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona sa pripravuje na možný odchod Dovbyka, z Bragy by mal do Katalánska doraziť Ruiz

Očakáva sa, že Abel Ruiz sa čoskoro stane hráčom Girony.
Očakáva sa, že Abel Ruiz sa čoskoro stane hráčom Girony.Profimedia
Tohtoročné španielske prekvapenie z Girony sa obáva odchodu najlepšieho strelca La Ligy Arťoma Dovbyka (27). Preto vedenie klubu nezaháľa a po podpise Ladislava Krejčího (25) privedú druhú, tentoraz ofenzívnu posilu. Z Bragy mieri k účastníkovi Ligy majstrov Abel Ruiz (24).

V minulom týždni Girona skompletizovala prestup českého reprezentanta Ladislava Krejčího a v nasledujúcom by mala dotiahnuť aj transfer španielskeho útočníka Abela Ruiza, ktorý sa v Katalánsku pohyboval do dvadsiatich rokov.

Tretí tím z posledného ročníka La Ligy sa obáva, že po majstrovstvách Európy príde o svojho kanoniera Arťoma Dovbyka. O autora 24 ligových gólov sa zaujímajú európske veľkokluby a jeho budúcnosť na Estadi Montilivi je veľmi neistá.

Rozhodnutie by malo padnúť hneď po európskom šampionáte, ale vedenie Girony nechce riskovať, a tak Ruiza privedie už na budúci týždeň. Dvadsaťštyriročný rodák z dedinky Almussafes pôsobil viac ako štyri roky v portugalskej Brage. Hoci nemá také pozoruhodné štatistiky ako Dovbyk, mal by do mužstva pohodlne zapadnúť.

Dovbyk ovládol tabuľku strelcov La Ligy.
Dovbyk ovládol tabuľku strelcov La Ligy.Opta by StatsPerform/Profimedia

V minulej sezóne strelil šesť ligových zásahov a ďalšie dva pridal v pohároch. Vidieť ho bolo aj na minuloročných majstrovstvách Európy do 21 rokov, kde v šiestich dueloch zaznamenal tri góly.

Podľa Fabrizia Romana je dohoda medzi oboma klubmi hotová a chýbajú už naozaj maličkosti. Napríklad úspešná lekárska prehliadka, ktorú by mal Ruiz absolvovať začiatkom budúceho týždňa. Bývalý mládežnícky hráč Barcelony sa tak opäť vráti do Katalánska a s Gironou si zahrá Ligu majstrov.