Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Girona zlomila odpor Osasuny a vedie tabuľku La Ligy. Barcelona udrela v závere

Aktualizované
Hráči Girony potešili svojich fanúšikov.
Hráči Girony potešili svojich fanúšikov.Profimedia
Ani v 12. kole najvyššej španielskej súťaže nechýbali zaujímavé momenty. Na čele tabuľky je prekvapenie sezóny Girona, ktorá si poradila s Osasunou. Betis pokoril Malorku a tri body má aj Barcelona.

Osasuna - Girona 2:4

Hostia boli v zápase aktívnejší, ale po góle Anteho Budimira z 55. minúty, jeho druhom v zápase, smerovali k druhej prehre v sezóne. S tým sa však ukrajinský útočný celok Girony nechcel zmieriť, keď najprv Arťom Dovbyk vyrovnal a potom ten istý hráč asistoval pri víťaznom góle Viktora Cygankova.

Girona potvrdila v Pamplone svoju fantastickú formu a opäť získala plný počet bodov. Na čele tabuľky sa bude vyhrievať minimálne do nedele a čakať na odpoveď Realu Madrid. Hostia sú okrem Barcelony a Realu tretím tímom, ktorý triumfoval v aspoň desiatich stretnutiach v prvých dvanástich ligových kolách (Betis - 1934/35 a Atlético Madrid - 2012/13 a 2013/14).

Oba tímy odohrajú ďalšie ligové kolo 11. novembra. Osasuna sa stretne s Las Palmas, zatiaľ čo "Blanquivermells" vyzvú Vallecano.

Betis - Malorka 2:0

Hostia, za ktorých pravidelne nastupuje aj slovenský obranca Martin Valjent, sa z ligového víťazstva tešili naposledy 16. septembra. Tentoraz ich čakal súper, pre ktorého spomínaný dátum znamenal poslednú prehru v La Lige. Odvtedy si káder zo Sevilly pripisuje výhry a remízy. "Los Verdiblancos" ďalšie tri body získali aj po strete s Malorkou, rozhodli o tom strelci Willian José a Ayoze Pérez.

Real Sociedad - Barcelona 0:1

Barcelona predviedla nevýrazný výkon, počítajú sa však hlavne body. Pre Kataláncov sa pritom mohlo stretnutie vyvíjať omnoho horšie, ak by baskický celok po svojom dominantnom nástupe premenil jednu z mnohých príležitostí. V druhom polčase sa obaja súperi dokázali vzájomne strážiť, o to väčším prekvapením bol presný zásah Ronalda Araúja zo samotného záveru. "Blaugranas" tak napravili zaváhanie z minulého víkendu a v tabuľke sa opäť zaradili o bod za Real Madrid.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalší výsledok:

Celta Vigo - Sevilla 1:1