Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Greif s prvým čistým kontom v sezóne, Barcelona rozdrvila Valladolid vďaka hetriku Raphinhu

Aktualizované
Greif chytil svoju šancu za správny koniec.
Greif chytil svoju šancu za správny koniec.Profimedia
Futbalisti Barcelony vyhrali v sobotnom zápase 4. kola La Ligy proti Valladolidu hladko 7:0 a poistili si prvé miesto v tabuľke. Slovenskí fanúšikovia sa potešili triumfom Malorky 1:0 na pôde Leganés. V bráne hostí stál opäť Dominik Greif (27) a pred sebou mal stopéra Martina Valjenta (28).

Barcelona - Valladolid 7:0

Barcelona pokračuje v skvelom úvode sezóny a aj po štvrtom kole má plný počet bodov, vďaka čomu sa nachádza na prvom mieste tabuľky. Hetrikom sa blysol Raphinha, pre ktorého to bol prvý trojgólový zápas v kariére a v drese Blaugranas skóroval viac ako raz doteraz iba na jar v rámci Ligy majstrov proti PSG.

K tomu pridal aj dve asistencie. Viac gólov ako on má v tejto sezóne La Ligy na konte iba Robert Lewandowski, celkovo štyri, z toho jeden dal v sobotu a pridal takisto asistenciu. Zažiaril aj mladý Lamine Yamal, pretože zaknihoval dve prihrávky. Po štyroch kolách má bilanciu 1+4.

Celkovo v La Lige prispel už na pätnásť gólov (6+9), čo je najviac spomedzi všetkých hráčov pod 18 rokov. V rámci 21. storočia prekonal zápis Bojana Krkiča (10+3). Mladý obranca Pau Cubarsí asistoval na jeden zásah, premiérovo v La Lige priamo prispel na gól.

Druhý gól v druhom ligovom stretnutí za barcelonský tím zaznamenal Dani Olmo. Hansi Flick sa stal prvým trénerom Barcelony od Ernesta Valverdeho zo sezóny 2017/18, ktorý vyhral štyri úvodné stretnutia. Blaugranas doma proti Valladolidu neprehrali od roku 1997. Sedem alebo viac gólov dali domáci premiérovo od roku 2018 proti Huesce.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Bilbao - Atlético Madrid 0:1

O víťazstve Atlética na horúcej pôde Bilbaa rozhodol jediný gól, o ktorý sa v druhej minúte nadstaveného času postaral Ángel Correa, pričom proti tomuto súperovi sa presadil druhý raz po sebe. Premiérovou asistenciou v drese Atletov ho našiel nórsky útočník Sorloth.

Madridský tím priebežne poskočil na druhé miesto tabuľky, kde má osem bodov. V jeho drese debutoval brankár Juan Musso, ktorý prišiel na hosťovanie z Atalanty, keďže Oblak má zdravotné problémy. Bilbao sa síce raz tešilo, no zásah Williamsa pre ofsajd neplatil.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Leganés - Malorka 0:1

V drese Malorky sa vrátil do brány Slovák Dominik Greif a blysol dvomi dôležitými zákrokmi. Aj vďaka ním si udržal prvé čisté konto v sezóne. V zostave nechýbal ani Martin Valjent. Jeden z pilierov defenzívy odohral 90 minút. Taktiež 28-ročný stopér sa podpísal pod čisté konto. 

Najzaujímavejšie štatistiky.
Najzaujímavejšie štatistiky.Opta by StatsPerform

Hostia rozhodli o svojom prvom triumfe v novom ročníku La Ligy ešte v prvom polčase. V 43. minúte zužitkoval od Muriqiho loptu Rodríguez. Ako sa ukázalo v ďalšom priebehu, jeho zásah bol aj víťazný. Leganés po dvoch remízach a výhre premiérovo prehralo. 

Ďalšie výsledky:

Espanyol - Rayo Vallecano 2:1

Valencia - Villarreal 1:1