Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Greif s Valjentom trápili ďalšieho favorita, Real Madrid vyhral v Baskicku

Aktualizované
Mbappé znova skóroval za Real Madrid.
Mbappé znova skóroval za Real Madrid.Profimedia / ČTK / AP / Miguel Oses
Piate kolo najvyššej španielskej futbalovej súťaže otvoril piatkový duel medzi Betisom a Leganes (2:0). Sobotný hrací deň zasa odštartoval konfrontáciou medzi Malorkou a Villarrealom, pričom v akcii boli dvaja slovenskí reprezentanti. Real Madrid uspel na pôde Realu Sociedad a poskočil na druhé miesto tabuľky.

Malorka - Villarreal 1:2

Hoci do pozície papierového favorita boli pasovaní stále nezdolaní hostia, Malorka už v tomto súťažnom ročníku ukázala, že dokáže potrápiť favoritov, keď v úvodnom kole vydolovala cennú remízu proti Realu Madrid (1:1) a neskôr vytrápila aj Sevillu (0:0). 

Hlavný tréner Jagoba Arrasate zaradil do základnej zostavy aj dvojicu slovenských reprezentantov. Dominik Greif medzi troma žrďami a Martin Valjent na pozícii stopéra odohrali plnú minutáž. Druhý menovaný začínal v tejto sezóne všetky stretnutia od úvodného výkopu a z trávnika zliezal až po záverečnom hvizde. Tentokrát aj s premiérovou žltou kartou. 

Villarreal sa ujal vedenia v 27. minúte. Center po nakrátko rozohranom rohu našiel hlavu Logana Costu, ktorý umožnil bratislavskému rodákovi iba sledovať loptu plávajúcu do siete. Domáci sa dočkali vyrovnania až po zmene strán. Takuma Asano sa šikovne uvoľnil na ľavom krídle a jeho prudkú prihrávku zrazil za chrbát vlastného brankára skúsený kapitán Raúl Albiol

Hráči zo slnečného ostrova boli v zakončení o čosi presnejší, no plány im poriadne skomplikoval Toni Lato. Španiel videl po zákroku pripomínajúcom kop patriaci do bojových športov okamžite červenú kartu. Malorka napokon tlak súpera neustála. Na konci štvrtej minúty nadstavenia stratil loptu na vlastnej polovici Samú Costa. Chyba portugalského futbalistu sa v konečnom zúčtovaní ukázala ako osudová. Álex Baena šikovne našiel za obranu nabiehajúceho Yeremiho Pina, ktorý ešte do stopercentnej príležitosti priťukol autorovi víťazného gólu Ayozemu Pérezovi

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Real Sociedad - Real Madrid (21:00)

Real Madrid na horúcej pôde v Baskicku potvrdil pozíciu favorita, ale pomohli mu dva pokutové kopy. Tie si medzi seba rozdelili Vinícius Júnior a Kylian Mbappé. Brazílčan sa postaral sa postaral o svoj druhý gól v tejto sezóne, pričom oba vsietil z bieleho bodu.

Francúz má na konte tri presné zásahy, o predošlé dva sa postaral v súboji s Betisom. Dva pokutové kopy počas jedného stretnutia v drese madridského tímu naposledy premenili Karim Benzema a Sergio Ramos v novembri 2019 proti Eibaru.

Len tretí raz v 21. storočí sa v La Lige stalo, aby v úvodných piatich zápasoch zahrával jeden tím aspoň štyri pokutové kopy. To dokázali iba Rayo Vallecano (2002/03) a Atlético Madrid (2012/13).  Los Blancos priebežne poskočili na druhé miesto tabuľky, kde majú jedenásť bodov, rovnaký počet ako tretí Villarreal. Prvá Barcelona získala o jeden viac, no má nedeľný duel k dobru. 

Priebežná tabuľka La Ligy.
Priebežná tabuľka La Ligy.Flashscore

Ďalší program:

Espanyol - Alaves 3:2

Sevilla - Getafe 1:0