Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Greif svojimi schopnosťami presvedčil vedenie Malorky, klub mu ponúka novú zmluvu

Greif v tejto sezóne hráva aj v La Lige.
Greif v tejto sezóne hráva aj v La Lige.pressinphoto / ddp USA / Profimedia
Futbalový klub z Malorky odštartoval rokovania s Dominikom Greifom (27) o podpise nového kontraktu. Ten aktuálny vyprší slovenskému strážcovi svätyne v lete 2026.

Španielsky klub má brankársky post kvalitne obsadený, v základnej zostave sa strieda dvojica Greif - Leo Román. K dispozícii je navyše aj skúsený 40-ročný Ivan Cuellar, ktorý plní úlohu trojky.

Športový riaditeľ Malorky Pablo Ortells podľa španielskych zdrojov aktuálne rieši brankársku otázku. Po odchode bývalej jednotky Predraga Rajkoviča do Saudskej Arábie panuje v tíme zdravá konkurencia a súčasťou budúcich plánov účastníka La Ligy by mal byť aj slovenský gólman, ktorému chce klub ponúka novú zmluvu.

Podľa portálu Marca sa v uplynulých dňoch začali rozhovory medzi obomi stranami o predĺžení spolupráce.  Pohárový hrdina z minulej sezóny odchytal v tomto ročníku La Ligy zatiaľ šesť stretnutí, svoju pozíciu si ale musel tvrdo vybojovať. Pomohla mu aj trpezlivosť, pretože vždy nemal na ružiach ustlané.

Bilancia Greifa v uplynulých sezónach.
Bilancia Greifa v uplynulých sezónach.Flashscore

Greif si urobil meno v drese Slovana Bratislava, kde postupne prešiel mládežníckymi výbermi a stal sa jednotkou v bráne A-mužstva. V lete 2021 odchádzal na Malorku ako jeden z najžiadanejších brankárskych artiklov, čomu zodpovedala aj cena - 2,5 milióna eur. Prestup sa nerodil ľahko, no obe strany sa napokon dohodli. 

Mladík po prestupe do Španielska dlho bojoval s veľkými bolesťami, navštevoval lekárov a dokonca nevedel, o aký problém ide. Hneď na začiatku zahraničného angažmánu si roztrhol sval, následne ho trápili zápaly zubov múdrosti. Najväčšie starosti mu robili problémy s panvou a chrbtom, lekári sa snažili odhaliť ich príčinu rok.

V uplynulom ročníku dostával pravidelný priestor v Španielskom pohári, jeho tím sa dostal až do finále, kde nezvládol penaltový rozstrel s Bilbaom