Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Griezmann vyrovnal Aragonésa. Flores oživil Sevillu, Valencia po rokoch uspela vo Vallecas

Aktualizované
Antoine Griezmann je gól od historicky najlepšieho strelca Atlética Madrid.
Antoine Griezmann je gól od historicky najlepšieho strelca Atlética Madrid.Profimedia
Španielska La Liga odštartovala v utorok tromi zápasmi predposledné 18. kolo jesennej časti. Futbalisti Valencie si dopriali darček v podobe cenného triumfu vo Vallecas, kde sa im väčšinou nedarilo podľa predstáv. Po desiatich kolách triumfovali Andalúzania, ktorí sa premiérovo predstavili pod novým trénerom. Oslabené Altético neudržalo vedenie proti Getafe. Antoine Griezmann (32) vyrovnal klubový rekord Luisa Aragonésa.

Rayo Vallecano - Valencia 0:1 

Hráči Rubena Baraju nadviazali na predchádzajúce kolo, v ktorom si doma delili bod s Barcelonou (1:1). Krátko po hodine hry rozhodol o troch bodoch Canós. Bol to súboj tabuľkových susedov. Vďaka triumfu "netopiere" preskočili Rayo na desiatej priečke a majú o tri body. viac. Bol to ešte len ich druhý trojbodový zápis na pôde súpera. Vo Vallecas uspeli premiérovo od mája 2013. V nasledujúcich šiestich zápoleniach uhrali tri body za tri remízy (0-3-3). Rayo čaká na výhru osem kôl. Pred svojimi fanúšikmi dokonca od polovice septembra.

Atlético Madrid - Getafe 3:3

Mužstvo Diega Simeoneho neprehralo proti Getafe v La Lige 21 zápasov (18-3-0). V histórii ťahali "Los Rojiblancos" podobnú, ale dlhšiu sériu iba proti Málage medzi rokmi 1954 a 1979, keď boli nezdolaní v dvadsiatich troch vystúpeniach. Cestu za predĺžením šnúry im skomplikoval Savič. V pätnástej a 38. minúte videl dve žlté karty, predčasne sa porúčal pod sprchy. Minútu pred koncom prvého dejstva udrel Antoine Griezmann

Po zmene strán vyrovnal Mayoral. Bol to jeho jedenásty zásah v prebiehajúcej sezóne. Prekonal Roberta Soldada, ktorý v osemnástich ligových súbojoch zaznamenal 10 gólov v ročníku 2009/10. Vyrovnaný stav zostal iba desať minút, keď vedenie domácim vrátil Morata. Večer však patril francúzskemu strelcovi. Griezmann sa v 69. minúte presadil po druhý raz, premenil pokutový kop. Radoval sa zo 173. gólu v drese Atlética (v rámci všetkých súťaží) a vyrovnal historicky rekord Luisa Aragonésa ako najlepšieho klubového strelca. V nadstavenom čase ho zarmútil taktiež dvojgólový Mayoral, ktorý vylepšil svoju sériu. Premenil rovnako penaltu a vyrovnal na konečných 3:3.

Granada - Sevilla 0:3

Len pred pár hodinami oznámilo vedenie Sevilly meno tretieho trénera v aktuálnom ročníku. Quique Sánchez Flores prebral mužstvo po Diegovi Alonsovi, ktorý s tímom nevyhral ani zápas. Naopak, jeho nástupca to zvládol pri prvej príležitosti. Na trávniku predposlednej Granady zvládli Andalúzania dôležitý duel rozdielom triedy. Z troch bodov sa radujú po desiatich kolách. 

Už v prvom dejstve viedli o dva góly. Skóre otvoril a zároveň víťazný gól strelil Pedrosa. Vo svojom pätnástom ligovom dueli sa podieľal na štvrtom zásahu (1+3), čo je rovnaký počet, aký nazbieral v predchádzajúcich štyroch sezónach (3+1) v 70 zápasoch.