Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Guardiola potvrdil Álvarezov odchod do Atlética. Jeho čas sa naplnil, povedal kouč

Pep Guardiola so svojím asistentom Juanom Lillom.
Pep Guardiola so svojím asistentom Juanom Lillom.AFP
Tréner Manchestru City Pep Guardiola (53) na tlačovej konferencii pred sobotňajším zápasom Community Shield s Manchestrom United potvrdil, že Julián Álvarez (24) bude po dohode medzi oboma klubmi hrať za Atlético Madrid.

Španielsky tréner dal počas svojho pôsobenia v City niekoľkokrát jasne najavo, že neváha púšťať hráčov, ktorí nie sú stopercentne oddaní klubu. Keď sa ho novinári opýtali na Álvarezovu budúcnosť, bez rozmýšľania našiel odpoveď. "V našom tíme hral dôležitú úlohu a sme mu za to vďační. Vždy sa správal príkladným spôsobom, ale chcel odísť. Hľadal novú výzvu. Atlético Madrid, jeden z najlepších tímov v Španielsku a Európe, mu ju poskytne," povedal.

"Prečo by sme ho mali držať, keď chce odísť? Mali sme ho radi, vyhrali sme s ním všetko. Prajeme mu len to najlepšie. Julián cítil, že jeho čas tu sa naplnil. Kluby sa dohodli," dodal skúsený stratég.

Klub z hlavného mesta Španielska údajne zaplatí za argentínskeho futbalistu 75 miliónov eur, ďalších 20 miliónov dostane v podobe bonusov. Samotný Álvarez by mal v Madride zarábať viac ako 10 miliónov eur ročne.

Futbalové prestupy ONLINE