Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Gündogan ostáva v Barcelone. Teší sa na novú sezónu, ukončil špekulácie agent

Gündogan sa nikam nechystá.
Gündogan sa nikam nechystá.Profimedia
Barcelona sa nemusí obávať odchodu Ilkaya Gündogana (33), ktorý bol v posledných týždňoch terčom prestupových špekulácií. Podľa agenta nemeckého reprezentanta k zmene dresu nedôjde.

Gündogan bol spájaný s Fenerbahce, kam by ho rád priviedol nový tréner José Mourinho. Hovorilo sa aj o kluboch zo Saudskej Arábie, pričom mala doraziť ponuka od Al-Saddu.

"Niektoré kluby prejavili o Ilkaya záujem a chcú ho získať, ale jeho postoj je jasný - zostane v Barcelone," potvrdil agent a strýko 33-ročného stredopoliara Ilhan Gündogan. "Teší sa na novú sezónu v Španielsku a na to, že pomôže klubu dosiahnuť jeho ciele," dodal o svojom chránencovi, ktorý má s katalánskym celkom zmluvu do roku 2025 s opciou na ďalšiu sezónu.

Gündogan prišiel do Barcelony pred rokom ako voľný hráč z Manchestru City, odohral 51 súťažných zápasov s bilanciou 5 gólov a 14 asistencií, ale nezískal žiadnu trofej. Blaugranas skončili v La Lige na druhom mieste za Realom Madrid a vo štvrťfinále Ligy majstrov nestačili na PSG.

Kapitán nemeckej reprezentácie na majstrovstvách Európy zamieril do Anglicka pred ôsmimi rokmi z Borussie Dortmund. Na najvyššej úrovni sa prvýkrát presadil v Norimbergu.