Hancko je blízko slávnej adresy, prestup do Atlética prihrá milióny eur aj Sparte

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hancko je blízko slávnej adresy, prestup do Atlética prihrá milióny eur aj Sparte

Hancko zaujal aj v drese slovenskej reprezentácie.
Hancko zaujal aj v drese slovenskej reprezentácie.AFP
Len dve sezóny v holandskom Feyenoorde stačili obrancovi Dávidovi Hanckovi (26), aby zaujal celú Európu. Slovenský reprezentant si vypýtal pozornosť slávnych klubov z Anglicka i Talianska, aktuálne je však veľmi blízko k odchodu do španielskeho Atlética Madrid. Pokiaľ bude prestup realizovaný, na peknú porciu financií sa môže tešiť aj klubová pokladňa pražskej Sparty.

V kanceláriách úradujúceho českého majstra si mädlia ruky. Klub z Letnej predal Hancka do Holandska pred dvoma rokmi za osem miliónov eur, ďalšie dva boli v bonusoch a zmluva mala obsahovať aj percentá z ďalšieho prestupu. Práve tie si teraz bude Sparta nárokovať.

Reprezentant Slovenska podával vo farbách holandského vicemajstra skvelé výkony, prakticky celú sezónu sa hovorilo o tom, že si pýta sťahovanie na prestížnejšiu adresu - v hre mali byť Neapol či Liverpool. V polovici júna sa však začalo prvýkrát veľmi nahlas hovoriť o prestupe do madridského klubu.

Španielsky denník Marca informoval, že Hancko je pre Atlético finančne dostupný. Hoci sa verejne nehovorilo o konkrétnej čiastke, Holanďania údajne už skôr oznámili, že minimálna suma je 30 miliónov eur. Ak sa obchod zrealizuje, vďaka predchádzajúcej dohode by z toho mohla profitovať aj Sparta, ktorá by mohla získať pár miliónov eur.

Obranca až do víkendu bojoval so Slovenskom na Eure, možno aj preto sa rokovania o prestupe nepohli dopredu. Teraz na to majú obe strany priestor a podľa talianskeho novinára Nicolu Schira je takmer hotovo. "Hancko sa blíži prestupu do Atlética. Na stole je pripravený kontrakt do roku 2029," píše na sociálnej sieti X. Atlético s ním počíta na kraj obrany, či na pozíciu stopéra, na ktorej žiaril v Sparte a Feyenoorde.

Na ľavej strane defenzívy by mal konkurenciu len v podobev 30-ročného mozambického hráča Reinilda Mandavu, zatiaľ čo na stopérskych postoch má Atlético Axela Witsela, Josého Maríu Giméneza a novú posilu Robina Le Normanda.

Ďalšie prestupy a špekulácie