Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

História Realu mohla byť úplne iná. Kroos bol v roku 2014 blízko presunu do Premier League

História Realu mohla byť úplne iná. Kroos bol v roku 2014 blízko presunu do Premier League
História Realu mohla byť úplne iná. Kroos bol v roku 2014 blízko presunu do Premier LeagueProfimedia / ČTK / imago sportfotodienst / UWE KRAFT
Toni Kroos (34) odišiel po domácich majstrovstvách Európy do futbalového dôchodku. S klubovou úrovňou sa rozlúčil asistenciou na víťazný gól Daniho Carvajala (32) vo finále Ligy majstrov proti Dortmundu. V drese Realu Madrid bol súčasťou ikonickej generácie, po desiatich rokoch od príchodu do Španielska a zisku mnohých trofejí však priznal, že všetko mohlo byť inak.

Kroos prezradil, že lete 2014, keď podpísal zmluvu s Realom, mal predtým ústne súhlasiť aj s presunom do Manchestru United. Mundo Deportivo uvádza, že Nemec počas najnovšej epizódy podcastu Einfach mal Luppen vysvetlil, že nebyť prepustenia trénera Davida Moyesa zo strany Red Devils v tom istom lete, možno by strávil dekádu svojej kariéry práve na Old Trafforde, nie na Estadio Santiago Bernabéu.

"United prepustili Davida Moyesa, keď ma chcel získať z Bayernu. Prepustili muža, s ktorým som sedel na svojej pohovke v Mníchove. Bolo pre neho veľmi príjemné sedieť v našom dome s manželkou. Potom United najali Van Gaala a obaja sme sa rozhodli zastaviť môj prestup," vysvetlil.

Futbalová história Los Blancos by sa pravdepodobne vyvíjala iným smerom, keby Kroos zamieril k anglickému gigantovi. Pre bývalého reprezentanta Nemecka to však určite dopadlo viac než dobre. Len málo hráčov sa už teraz vyrovná jeho športovému odkazu a hráčku kariéru ukončí na najvyššej úrovni tak, ako to učinil on.