Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ideálny štart a plný počet bodov. Perfektné, no vidím priestor na zlepšenie, vraví Flick

Flick zažíva v novom pôsobisku pozitívny začiatok.
Flick zažíva v novom pôsobisku pozitívny začiatok.REUTERS / Albert Gea
Barcelona odštartovala aktuálnu sezónu La Ligy siedmimi víťazstvami v rade. Tréner Hansi Flick (59) však neprepadá prílišnému nadšeniu a po stredajšej výhre nad Getafe stále vidí priestor na zlepšenie.

Barcelona - Getafe 1:0

Barca sa ujala vedenia zásluhou presného zásahu Roberta Lewandowského z 19. minúty, v domácom zápase proti Getafe dominovala a mala takmer 80-percentné držanie lopty. Premrhala však viacero príležitostí na zvýšenie svojho náskoku a triumf vyšším rozdielom, zatiaľ čo hostia v záverečných momentoch takmer strelili vyrovnávajúci gól z protiútoku.

Blaugranas majú na čele ligovej tabuľky plný počet 21 bodov, o štyri viac ako druhý Real Madrid. "Mať sedem víťazstiev je perfektné, ale niektoré veci musíme robiť lepšie. Mali sme veľmi dobrú mentalitu. Pre mňa je to dobré východisko na zlepšenie," povedal Flick k stretnutiu a dodal:

"Bolo mi povedané, že proti Getafe je to vždy takto, sú veľmi dobrí v obrane, ale som hrdý na svojich hráčov a na to, ako bojovali 95 minút."

Nemecký kouč pochválil brankára Iňakiho Peňu, ktorý zaskakuje za zraneného ter Stegena, a odmietol diskutovať o správach španielskych médií a spájaní Barcelony s poľským gólmanom Wojciechom Szczesnym. Poliak údajne súhlasil s príchodom do Katalánska.

"Hovorím len o hráčoch, ktorých máme v tíme. Iňaki je náš brankár číslo jeden a som šťastný. Má 25 rokov, ostatní brankári sú veľmi mladí, takže ak sa niečo stane, musíme mať aj skúsenosti," vysvetlil.

Dôchodok len na pár týždňov? Barcelona už kontaktovala Szczesného, návrat nie je vylúčený