Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Isco otvorene: Monchi ma držal pod krkom, Union zmenil podmienky trikrát za pol dňa

Isco naďalej pokračuje v tréningu a hľadá si nový tím.
Isco naďalej pokračuje v tréningu a hľadá si nový tím.Profimedia
Španielsky futbalista Isco (31) päť rokov neposkytol žiadny rozhovor. Teraz svoje mlčanie prelomil a pre španielsku Marcu otvorene rozprával o detailoch zvnútra, ktoré nikto nepoznal.

Klamár Monchi

Ofenzívny záložník v roku 2022 po vypršaní kontraktu opustil Real Madrid a ako ďalšie pôsobisko si vybral Sevillu, ktorú viedol Julen Lopetegui. On bol hlavným dôvodom, prečo sa vybral do Andalúzie. Veci pôvodne išli podľa plánu a sprvu sa nezmenili ani po výmene kouča, keď dorazil Sampaoli.

Potom nastal zlom: "Ako sa blížilo zimné prestupové obdobie, videl som v klube veľa čudných vecí. Najskôr zavolali môjmu agentovi, aby mi našiel nový tím, pričom so mnou sa o tom nikto nerozprával. Išiel som tak priamo za športovým manažérom Monchim, aby som sa jednoducho informoval o situácii," povedal Isco.

Štatistiky Isca z predošlých sezón.
Štatistiky Isca z predošlých sezón.Flashscore

"Povedal som mu, že neviem, čo sa deje, ale chcem, aby bol ku mne úprimný a môžeme to normálne vyriešiť. Chcel som len poznať názor klubu. Povedal mi, že ak si niečo nájdem, mám odísť. Po tomto rozhovore Monchi naďalej tvrdil, že chcem odísť, čo nebola pravda. Začal mne a môjmu právnikovi volať každý deň, obťažoval nás, aby sme podpísali výnimku," tvrdí španielsky futbalista.

Museli ich oddeliť

Situácia eskalovala a nakoniec vyústila až do fyzického kontaktu: "Povedal som mu, že nie je úprimný ku mne ani k ľuďom, ktorým o tom hovorí. Chcem zostať a ty hovoríš, že chcem odísť. Potom nastal konflikt. Povedal som mu, že je najväčší klamár, akého som kedy stretol vo svete futbalu a napadol ma. Prišiel ku mne, chytil ma za krk a museli nás úplne oddeliť. Potom som tam za žiadnych okolností nechcel zostať, takže som rozviazal zmluvu a odišiel," prezradil Isco.

V Seville odohral dvanásť zápasov a súčasťou klubu bol iba necelých päť mesiacov. Odvtedy si neúspešne hľadá nové pôsobisko, čo je na hráča jeho kalibru trochu prekvapivé. Na konci januára sa ozval Union Berlín, ktorý nakoniec postúpil aj do Ligy majstrov. Isco súhlasil a odletel do nového hlavného mesta Nemecka.

Už nemám 18 rokov

V tom čase hral Union v Európskej lige: "Všetko išlo normálne. Zmluvu prebehol aj právnik, absolvoval som lekársku prehliadku aj mediálne povinnosti. Potom za mnou prišli a povedali, že ma nemôžu zaregistrovať pre EL. Pýtal som sa: to mi hovoríte teraz?! Odpovedali, že sa snažili do úplného konca a že sa to nedalo...," pokračuje.

Následne prišiel ďalší nečakaný moment: "Povedali mi, že suma, ktorú mi mali vyplácať, nesedí, že to bude menej. Aj na druhýkrát som prijal zmenu, ktorá nebola v pôvodnej zmluve. O desať minút mi volali tretíkrát, že ani suma na budúcu sezónu nie je taká ako v zmluve a treba ju zmeniť. S veľkými očakávaniami a nadšením som cestoval do tímu, ktorý hrá Európsku ligu a za pätnásť minút mi zmenili polovicu zmluvy," posťažoval sa Isco.

"Bolo to neúctivé. Nemám 18 a nie je to prvá zmluva, ktorú som podpísal, tak som si povedal, že niečo také nepodpíšem," doplnil. Od decembra 2022 je teda bez klubu a pripravuje sa individuálne špeciálnymi tréningami, aby bol pripravený okamžite naskočiť do hry. Futbal a kolektív mu, samozrejme, chýba. Čaká však na tú správnu ponuku.

"Mám a mal som veľa ponúk z Kataru a Saudskej Arábie, s veľkými sumami, ale to nie je to, čo chcem. Hľadám projekt a tím, ktorý chce hrať futbal útočným štýlom. Som v bode svojej kariéry, keď po víťazstve všetkého, čo sa dalo, je cieľom baviť sa. Ak príde viac titulov, tým lepšie," dodal Isco, ktorý s Realom Madrid počas kariéry vyhral okrem iného päťkrát Ligu majstrov a tri razy La Ligu.