Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Je to sen, klub sa mi veľmi páči, prezradil Sorloth po prestupe do Atlética

Sorloth počas lekárskej prehliadky.
Sorloth počas lekárskej prehliadky.Atlético de Madrid
Presuny najlepších kanonierov uplynulej sezóny La Ligy pokračujú. Víťaz súťaže strelcov Arťom Dovbyk (27) prestúpil z Girony do AS Rím a klub vymenil aj druhý v poradí - Alexander Sorloth (28). Nórsky útočník zamieril z Villarrealu do Atlética Madrid, kde by chcel nadviazať na úspešnú sezónu. "Je to sen," priznal v prvom rozhovore pre klubovú webovú stránku.

Sorloth pôsobí v La Lige už štvrtú sezónu. Španielsku kapitolu začal v Reale Sociedad, kde hosťoval z Lipska. Po jednej sezóne oňho prejavil záujem Villarreal, ktorý za Nemca poslal ponuku vo výške 10 miliónov eur. Die Bullen ju prijali a Nór zostal na Pyrenejskom polostrove. Hoci jeho kvalitné výkony v drese žltej ponorky nedostali tím do európskych súťaží, upútali pozornosť Atlética Madrid.

Madridský gigant najprv bojoval o kráľa strelcov minulej sezóny Arťoma Dovbyka, ten však odišiel do Talianska, konkrétne do AS Rím. Preto sa celok rozhodol siahnuť po Sorlothovi, druhom najlepšom strelcovi minulej sezóny.

"Tento klub sa mi veľmi páči, je jedným z najväčších na svete a každý rok bojuje o veľké trofeje," povedal 28-ročný útočník po prestupe do Madridu. "Fanúšikovia sú tu skvelí, podporujú tím. Dúfam, že pre nich nastrieľam veľa gólov," dodal Sorloth, ktorý v minulej sezóne zaznamenal v La Lige 23 presných zásahov, čo je takmer dvojnásobok toho, čo v predchádzajúcej sezóne.

Nórsky útočník si v Španielsku vyskúša už tretie pôsobisko, takže neočakáva najmenší problém s jazykovou bariérou. Výhodou pri aklimatizácii pre neho môže byť aj to, že sa v kabíne madridského tímu stretne s bývalým spoluhráčom zo San Sebastianu Robinom Le Normandom. "Robina mám veľmi rád, je to môj priateľ a fantastický hráč, navyše je veľmi silný v defenzíve," povedal Sorloth o čerstvom európskom šampiónovi.

A v čom vidí svoj najväčší prínos na ihrisku? "Som futbalista, ktorý chce strieľať góly a asistovať spoluhráčom. Myslím si, že v tom som najsilnejší." Prvú príležitosť ukázať sa fanúšikom bude mať 19. augusta proti bývalému klubu Villarrealu.

Futbalové prestupy ONLINE