Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Jeho koniec všetkých prekvapil. Odchádza ako legenda, vraví Ancelotti o Benzemovi

Ancelotti neočakával Benzemov odchod z Realu.
Ancelotti neočakával Benzemov odchod z Realu.Profimedia
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (63) priznal, že rozhodnutie útočníka Karima Benzemu (35) opustiť klub ho prekvapilo. Dodal však, že úradujúceho držiteľa Zlatej lopty chápe.

Real oznámil odchod svojho kapitána v nedeľu pred posledným zápasom sezóny proti Bilbau, v ktorom francúzsky útočník prispel gólom k remíze 1:1. Benzema strávil v Reale 14 rokov.

"Ráno som s ním hovoril a informoval ma, že odchádza. Prijal som toto rozhodnutie a povedal so mu, že ho úplne rešpektujem. Trénoval som jedného z najlepších na svete, nie útočníka, ale futbalistu," povedal Ancelotti po zápase. Taliansky kouč prezradil, že Benzemovo rozhodnutie bolo prekvapením, keďže v sobotu uviedol, že očakáva, že útočník zostane.

Podľa skúseného trénera si Benzema právo na rozhodnutie odísť zaslúžil za všetko, čo pre Real urobil. S klubom okrem iného získal štyri tituly a päťkrát vyhral Ligu majstrov.

"Jeho odchod nás neteší, ale je súčasťou transformácie klubu, ktorá bude pokračovať aj v budúcej sezóne. Musíme mu poďakovať za jeho roky v klube. Odchádza ako legenda a nezabudnuteľná postava, ktorú si klub bude navždy pamätať. Veľmi priateľský, skromný a seriózny človek. Nemôžeme byť šťastní, že odchádza, ale musíme rešpektovať jeho rozhodnutie," doplnil Ancelotti.

Karim Benzema sa stal v Reale legendou.
Karim Benzema sa stal v Reale legendou.Flashscore

Benzema prišiel do Realu v roku 2009 z Lyonu, s ktorým získal štyri tituly. Za Madrid odohral 647 zápasov a strelil 353 gólov. Viac gólov za Biely balet strelil len Cristiano Ronaldo (450).

Portugalský útočník momentálne pôsobí v Saudskej Arábii, kam má Benzema podľa špekulácií namierené. Údajne tam má namierené aj argentínsky majster sveta Lionel Messi.