Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kam zmizla forma? Vinícius Jr. sa v úvode sezóny z hry ešte nepresadil

Viníciusovi sa na začiatku novej sezóny príliš nedarí.
Viníciusovi sa na začiatku novej sezóny príliš nedarí.Profimedia
Hoci je Vinícius Junior (24) ašpirantom na Zlatú loptu, úvodné súťažné zápasy v drese Realu Madrid mu po príchode Kyliana Mbappého (25) nevyšli. V brazílskom národnom tíme to nebolo inak, fanúšikovia dokonca žiadali, aby bol útočník vyradený zo základnej zostavy na súboj proti Paraguaju. Nič také sa však nestalo.

Brazílsky zakončovateľ je kandidátom na Zlatú loptu, ale v novom ročníku zaostáva za všetkými očakávaniami. V európskom Superpohári síce zaznamenal asistenciu a rovnakou mierou prispel aj v úvodnom kole La Ligy, ale jeho spolupráca s Kylianom Mbappém nefunguje.

Vinícius strelil jediný gól pri remíze 1:1 s Las Palmas, keď premenil penaltu. Web Diario AS poukazuje najmä na to, že kým vlani Brazílčan využil štvrtinu všetkých veľkých gólových príležitostí, v tejto sezóne je zatiaľ na deviatich percentách.

Porovnanie štatistík v rámci La Ligy.
Porovnanie štatistík v rámci La Ligy.Opta by StatsPerform

Nič na tom nezmenila ani reprezentačná prestávka, po ktorej sa Vinícius vracia do Madridu s kritikou na pleciach. Po nepresvedčivom výkone proti Ekvádoru odohral celý zápas s Paraguajom. Do štatistík sa však nezapísal a niektorí brazílski fanúšikovia volali po vyradení útočníka bieleho baletu zo základnej zostavy.

Na medzinárodnej úrovni kvality príliš nepreukázal, v 35 stretoch skóroval len desaťkrát. Priazeň si nezískal ani výrokmi o tom, že Španielsko by malo prísť o majstrovstvá sveta 2030, ak sa v krajine nezlepší situácia s rasizmom.

V lete sa hovorilo o obrovskom záujme zo Saudskej Arábie a je otázne, či aj to prispelo k jeho súčasnému rozpoloženiu. Už v sobotu však Vinícius môže odpovedať kritikom. V každom prípade, na pôde Realu Sociedad ho nečaká nič ľahké.

Real Sociedad - Real Madrid (sobota, 21:00)