Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Klubový rekordér a najmä symbol. Sevilla príde po sezóne o svojho kapitána

Jesús Navas 21 rokov po svojom debute dáva zbohom osudovému klubu.
Jesús Navas 21 rokov po svojom debute dáva zbohom osudovému klubu.Profimedia
Tridsaťosemročný stredopoliar Jesús Navas po sezóne opustí Sevillu, kde strávil celú svoju futbalovú kariéru s výnimkou štvorročného pôsobenia v Manchestri City. Andalúzsky klub na svojej webovej stránke oznámil, že majster sveta a Európy nepredĺži končiaci kontrakt.

Navas sa so Sevillou rozlúči ako kapitán a najúspešnejší hráč v histórii klubu. S klubom získal osem trofejí - štyrikrát vyhral Európsku ligu, dvakrát Španielsky pohár a raz európsky a španielsky Superpohár. Urobí tak 21 rokov po svojom debute.

Do Sevilly prišiel Jesús Navas ako mládežnícky hráč v roku 2000 a zostal tam až do roku 2013, keď zamieril do Manchestru City. V sezóne 2013/14 získal s anglickým tímom titul. V roku 2017 sa vrátil do Andalúzie, kde je so 688 odohranými zápasmi klubovým rekordérom.

"Ďakujeme Jesúsovi za oddanosť, profesionalitu a úprimnosť, ktorú preukazoval počas celej svojej kariéry a ktorá z neho robí jeden z našich najväčších symbolov. Preto bude mať v klube vždy otvorené dvere a Sevilla bude vždy jeho domovom," uviedol klub.