Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kľúčová fáza sezóny bez opory. Real má problém, zranil sa Modrič

Luka Modrič patrí ku kľúčovým pilierom hry trénera Ancelottiho.
Luka Modrič patrí ku kľúčovým pilierom hry trénera Ancelottiho.AFP
Real Madrid prišiel pri utorkovej prehre 2:4 s Gironou nielen o tri body, ale aj o svojho kľúčového stredopoliara Luku Modriča (37). Chorvátsky tvorca hry bol po hodine hry vystriedaný, musel vynechať tréningovú jednotku. Nebude jedinou. Tím pritom o necelé dva týždne čaká semifinále Ligy majstrov proti Manchestru City a tesne predtým finále Copa del Rey.

Nočná mora Realu

Modrič dohrával zápas v Girone viditeľne zranený, po góle na 1:4 bol okamžite vystriedaný. Následne si na lavičke ľadoval zadnú časť stehna. Najdôležitejší úsek sezóny sa tak pre Real mení na zlý sen.

Deväť dní pred finále Copa del Rey proti Osasune a 11 dní pred začiatkom semifinále Ligy majstrov s Manchestrom City nie je isté, či Modrič v týchto zápasoch nastúpi.

Prehľad zápasu Real Madrid - Almería

Ťahúň mužstva odohral v tejto sezóne už 44 zápasov, čo je o jeden menej ako v minulej. Realu pomohol šiestimi gólmi a rovnakým počtom asistencií.

Zastúpil aj Casemira

Okrem toho je prítomnosť držiteľa Zlatej lopty za rok 2018 na ihrisku pre Real kľúčová aj z taktického hľadiska. Modrič nielen zakladá útočné akcie, po odchode Casemira do Manchestru United prevzal aj podstatnú úlohu v defenzívnej činnosti.

Zatiaľ je jasné, či v sobotnom zápase proti Almeríi nenastúpi. Je tiež veľmi pravdepodobné, že vynechá utorkový duel proti Realu Sociedad. Lekári sa dokonca obávajú, že Chorvátova rekonvalescencia potrvá niekoľko nasledujúcich týždňov.

Modričovo miesto v strede poľa by mohli zaujať Dani Ceballos, Marco Asensio alebo Federico Valverde. Modrič nie je jediným hráčom, ktorý figuruje na listine zranených: chýbajú aj David Alaba a Ferland Mendy.