Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Koniec reprezentačnej kariéry. Bolo mi cťou obliekať si dres Oranjes, odkazuje Blind

Blind má z reprezentácie bohaté skúsenosti.
Blind má z reprezentácie bohaté skúsenosti.AFP
Daley Blind (34), bývalý obranca Ajaxu, Manchestru United či Bayernu Mníchov oznámil, že po 108 štartoch za Holandsko sa lúči s reprezentačnou kariérou a uvoľňuje miesto novej talentovanej generácii.

Blind bol okrem iného aj súčasťou národného tímu Holandska, ktorý sa v roku 2014 dostal do semifinále majstrovstiev sveta a do štvrťfinále MS 2022, pričom v oboch prípadoch prehral s Argentínou.

"Prichádza nová talentovaná generácia a po dobrom rozhovore s reprezentačným trénerom je čas plne sa sústrediť na môj klub a rodinu. Bolo mi cťou 108-krát si obliecť dres Oranjes, pre mňa je to najlepšie, čo môže hráč dosiahnuť - reprezentovať svoju krajinu," uviedol na sociálnej sieti X.

Rodák z Amsterdamu prešiel mládežníckym systémom Ajaxu, napokon sa prebojoval do prvého tímu a s gigantom holandského futbalu získal štyri tituly z Eredivisie v rade. V roku 2014 prestúpil do Manchestru United za 14 miliónov libier počas trénerskej vlády krajana Louisa van Gaala.

Pôsobenie v drese Red Devils mu prinieslo triumfy v FA Cupe a Európskej lige. V roku 2018 sa vrátil do Ajaxu a v Eredivisie vyhral ďalšie tri trofeje. V januári 2023 sa upísal bundesligovému gigantovi Bayernu, ktorému pomohol k nemeckému titulu, potom sa presunul do Girony.

V roku 2019 Blindovi diagnostikovali zápal svalov okolo srdca po tom, ako počas zápasu Ligy majstrov trpel závratmi. Bol mu nasadený srdcový defibrilátor, ktorý mu umožnil pokračovať v kariére.

"Počas 11 rokov som robil všetko pre to, aby som mohol naďalej nosiť ten krásny dres Oranjes. Dalo mi to veľa, množstvo krásnych chvíľ. Vážim si ich," dodal. V reprezentácii debutoval v roku 2013 v priateľskom zápase s Talianskom. Naposledy nastúpil za výber Holandska ako náhradník proti Rumunsku na Eure 2024.