Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kto dá šancu Félixovi? Vrátil sa do Atlética, od Simeoneho ale nemá žiadnu istotu

Portugalčan toho o svojej blízkej budúcnosti veľa nevie.
Portugalčan toho o svojej blízkej budúcnosti veľa nevie.TASR
João Félix (23) sa po hosťovaní v Chelsea vrátil do Atlética Madrid a jeho situácia je veľmi nejasná. Zdá sa, že ofenzívny hráč a klub z hlavného mesta Španielska nie sú blízko ku konkrétnemu riešeniu.

Už v decembri Félix jasne povedal, že musí odísť pre dobro svojej kariéry, keďže sa mu nedarí naplniť svoj potenciál. Po slušnom štarte kariéry v Chelsea a niekoľkých pozitívnych vyjadreniach o tom, ako sa mu pod vtedajším manažérom Grahamom Potterom pracovalo dobre, sa zdalo, že by mohol v Londýne uspieť.

V druhej polovici sezóny však jeho forma klesla a po návrate do Atlética nie je jasné, kde by mohlo byť centrum jeho futbalovej budúcnosti. Fabrizio Romano pre Caught Offside povedal, že návrat do Chelsea neprichádza do úvahy.

"Atlético je veľmi otvorené. Ak príde dobrá ponuka, sú naklonení k predaju. V opačnom prípade bude mať novú príležitosť pod vedením Simeoneho, keďže pred pol rokom predĺžil zmluvu. Zatiaľ sa so žiadnym klubom nič nedohadovalo, tipujem to na júl alebo august," vysvetlil uznávaný Talian vo svojej rubrike Substack.

Túto informáciu podporil aj El Pais, ktorý tvrdí, že mladý Portugalčan a tréner Simeone by boli radšej, keby útočník odišiel inam, jeho zotrvanie ale nie je vylúčené. Félixov súčasný kontrakt vyprší v roku 2027. To dáva "Los Colchoneros" dostatočnú istotu, že získajú časť jeho trhovej hodnoty.

Niekdajší hráč lisabonskej Benficy bude v budúcej sezóne pravdepodobne pôsobiť v menej ideálnych podmienkach. Každý špičkový klub, ktorý ho bude chcieť získať, od neho bude vyžadovať, aby sa osvedčil ako opora ofenzívy, nielen ako člen základnej jedenástky.