Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kto nahradí ter Stegena? Hlási sa veterán Bravo, zaujímavých voľných brankárov je viacero

Claudio Bravo je pripravený vrátiť sa zo športového dôchodku.
Claudio Bravo je pripravený vrátiť sa zo športového dôchodku. Profimedia / ČTK / AP / Julia Nikhinson
Barcelonu trápia zranenia, na maródke katalánskeho klubu sa nachádza hneď niekoľko hráčov. V nedeľu sa k ním pridal Marc-André ter Stegen (32). Nemecký brankár si vážne poranil koleno a príde o zvyšok sezóny, Jeho zamestnávateľ sa môže porozhliadnuť na trhu a bude mať niekoľko možností. Gólmanov je medzi voľnými hráčmi viacero. 

Ter Stegen si roztrhol šľachu v pravom kolene a v pondelok popoludní podstúpil operáciu, po ktorej bude nasledovať minimálne osemmesačná pauza. Iñaki Peña sa tak posúva na pozíciu prvého brankára, pričom vedľa neho je na súpiske len 20-ročný Ander Astralaga. 

Keylor Navas (37 r.)

Zoznam futbalistov, ktorí hrali za Real Madrid aj Barcelonu, nie je veľmi bohatý a najnovšie by sa na ňom mohlo objaviť meno Keylor Navas. Kostaričan chytal za Biely balet päť rokov a so španielskou ligou má skúsenosti aj vďaka pôsobeniu v Levante. Po minulej sezóne opustil PSG a v lete ho neúspešne sledovala Monza. Okrem skúseností by mohol prispieť maximálnou koncentráciou na klubové povinnosti, keďže koncom mája oznámil odchod z národného tímu.

Jordi Masip (35 r.)

Valladolid si vlani zabezpečil návrat do najvyššej španielskej súťaže a krátko po potvrdení postupu klub opustil Jordi Masip. Šancu na angažmán v Katalánsku uňho navyšuje fakt, že je produktom tamojšej mládežníckej akadémie. Za A-mužstvo však nastúpil len štyrikrát.

Edgar Badía (32 r.)

Badía tiež veľmi dobre pozná katalánske prostredie, hoci na rozdiel od Masipa je produktom mládežníckej akadémie konkurenčného Espanyolu. Od januára 2019 figuroval na súpiske druholigového Elche, kam sa koncom júna vrátil po jarnom hosťovaní v Zaragoze. Od konca augusta je bez práce, v tomto ročníku stihol za Elche nastúpiť na jeden zápas.

Jiří Pavlenka (32 r.)

Aktuálne bývalý český reprezentant strávil vo Werderi posledných sedem rokov, minulý rok prišiel o pozíciu jednotky a vedenie brémskeho klubu mu následne neponúklo novú zmluvu. Napriek záujmu zo Saudskej Arábie zostáva naďalej voľným hráčom. 

Loris Karius (31 r.)

Obrovský prísľub v Mainzi a až do nešťastného boja o trofej Ligy majstrov proti Realu Madrid prvá voľba pre bývalého manažéra Jürgena Kloppa. Od spomínaného finále už len náhradník. Nemecký brankár má za sebou štyri roky vysedávania na lavičke. Za Union Berlín, Liverpool a Newcastle nastúpil počas ostatných štyroch sezóne len sedemkrát. V júni sa o jeho služby neúspešne uchádzal taliansky klub Como.

Tomáš Vaclík (35 r.)

Bez práce je momentálne niekoľko českých brankárov, na zozname je aj dlhoročná reprezentačná jednotka Tomáš Vaclík. Ostravský rodák na Pyrenejskom polostrove pôsobil, so Sevillou vyhral Európsku ligu a vlani pomohol Albacete k záchrane v druhej najvyššej španielskej súťaži.

Etrit Berisha (35 r.)

Albánsky reprezentant okúsil atmosféru tohtoročných majstrovstiev Európy a počas turnaja v Nemecku sa od vedenia talianskeho Empoli dozvedel, že nedostane novú zmluvu a stane sa voľným hráčom. Berisha pôsobil na Apeninskom polostrove dlhých jedenásť rokov a prešiel si aj Laziom, Atalantou a Turínom.

Tomáš Koubek (32 r.)

Okolo ďalšieho českého brankára je veľké ticho a nikto nevie, kam by mohli viesť jeho ďalšie kroky. Odchovanec Hradca Králové prešiel Spartou, Libercom aj Rennes a posledných päť sezón strávil v nemeckom Augsburgu, ktorý s ním už dlhšiu dobu nepočítal. Napriek tomu sa Koubek predminulý rok a vlani objavil v základnej zostave pätnásťkrát. Miesto mu vtedy prepustil zranený Rafał Gikiewicz.

Alexandre Letellier (33 r.)

Letellier, podobne ako spomínaný Keylor Navas, doplatil na obrovskú konkurenciu v PSG a po dvoch štartoch za štyri roky sa nedávno rozhodol pre zmenu. Počas leta sa napokon nekonalo angažmán v Nantes, kde bol v auguste na skúške. 

Claudio Bravo (41 r.)

A prekvapenie na záver. Čílsky veterán pôsobil v Barcelone dva roky, okrem toho hájil svätyne Realu Sociedad, Manchestru City, Colo-Colo a naposledy Betisu. V auguste sa rozlúčil s aktívnou kariérou, ale nejde o nezvratné rozhodnutie. "Ak ma bude Barcelona chcieť, som pripravený vyjsť z dôchodku a pomôcť,“ odkázal.