Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kylian Mbappé. Najnovší prírastok na lukratívnom zozname mien Galácticos

Mbappé už patrí Realu Madrid.
Mbappé už patrí Realu Madrid.AFP
V pondelok sa fanúšikovia Realu Madrid dočkali dlhoočakávaného vyhlásenia. Španielsky veľkoklub oficiálne oznámil podpis svojej najnovšej žiarivej posily Kyliana Mbappého (25). Francúz sa tak zaradil na zoznam príchodov, ktoré môžu nosiť nálepku "Galácticos".

Mbappé, víťaz majstrovstiev sveta 2018 a superhviezda Francúzska, sa pripája na zoznam veľkých mien, ktoré prišli do Realu pod vedením prezidenta klubu Florentina Péreza. Ten svoj zámer získať lákavý klenot svetového futbalu prezradil už skôr a po dlhom čakaní oficiálne potvrdil príchod bývalého útočníka PSG.

Hoci Los Blancos za prestup platiť nemuseli, Mbappého imidžové práva a plat viac než zaplnia chýbajúcu prestupovú sumu. Aktuálny šampión Ligy majstrov v posledných rokoch zvolil politiku šetrenia, aby si zabezpečili podpis Francúza. Mužstvo je tak v hviezdnom zložení, žiadna z pozícií na ihrisku sa nemusí obávať pochybností.

Galácticos:

Luís Figo (2000 - 60 miliónov eur)

Podpis Figa prišiel spolu so zvolením predsedníctva Péreza. Portugalčan, vtedy bývalý hráč Barcelony, kontroverzne vymenil farby Blaugranas za Real a stal sa idolom fanúšikov Merengues. Figo bol prvým z éry Galácticos.

Zinedine Zidane (2001 - 77 miliónov eur)

Zidanov prestup sa začal formovať na stretnutí, na ktorom sedel s Pérezom za jedným stolom. Prezident sa ho pomocou správy na obrúsku opýtal, či chce hrať za Madrid, na čo Francúz odpovedal "Oui" ('áno' po francúzsky). Rokovania sa zintenzívnili a podpis zmluvy sa uzavrel za 77 miliónov eur.

Ronaldo Nazário (2002 - 45 miliónov eur)

Po návrate na taliansky vrchol s Interom a víťazstve na MS 2002 s Brazíliou sa Ronaldo Nazário stal tretím Galácticom. Do Realu prišiel za 45 miliónov eur. Odohral 177 zápasov, strelil 103 gólov a poskytol 35 asistencií. Počas svojho pôsobenia v Madride získal dva tituly v La Lige a Španielsky Superpohár.

Pérez spolu s Ronaldom viac ako 20 rokov po prestupe do Realu.
Pérez spolu s Ronaldom viac ako 20 rokov po prestupe do Realu.AFP

David Beckham (2003 - 35 miliónov eur)

Angličan prišiel na Estadio Santiago Bernabéu po úspešnom pôsobení v Manchestri United. Predtým, ako sa stal hráčom Realu, jeho okolie rokovalo s Barcelonou bez jeho súhlasu. Beckham odmietol ponuku Joana Laportu, ktorý neskôr podpísal Ronaldinha z PSG.

Kaká (2009 - 65 miliónov eur)

Posledný brazílsky držiteľ Zlatej lopty, ktorý po epickej sezóne doviedol AC Miláno k víťazstvu v Lige majstrov po finálovom boji s Liverpoolom, sa v metropole Španielska nedokázal presadiť, príčinou boli najmä zranenia. Kaká nenašiel v Reale potrebnú kontinuitu. Vyhral však La Ligu, Copa del Rey a Španielsky Superpohár.

Cristiano Ronaldo (2009 - 94 miliónov eur)

Portugalská hviezda odišla z Manchestru United a stala sa oporou Realu. Získala s ním štyri tituly v Lige majstrov, dva v La Lige, Španielsky Superpohár, Európsky Superpohár, trofej z MS klubov a štyrikrát aj Zlatú loptu. Po deviatich rokoch v španielskom tíme hľadal nové výzvy a prestúpil do Juventusu.

Gareth Bale (2013 - 100 miliónov eur)

Walesan skóroval vo finále Ligy majstrov v Lisabone, Miláne a Kyjeve a podieľal sa na troch víťazstvách tímu v prestížnej súťaži. Jeho odchod bol však trochu komplikovaný. Na rok odišiel na hosťovanie do Tottenhamu a po návrate do Madridu vyhral pod vedením Carla Ancelottiho ďalšiu Ligu majstrov.

Eden Hazard (2019 - 100 miliónov eur)

Jeden z mála Pérezových hazardov, ktorý nevyšiel. Belgičan predtým žiaril v Chelsea a bol podpisom, ktorý v Madride vyvolal obrovské nadšenie. Zranenia mu však zabránili dostať sa do očakávaného rytmu a nakoniec v roku 2023 ukončil svoju kariéru.

Jude Bellingham (2023 - 100 miliónov eur)

Britský tvorca hry, nedávny víťaz Ligy majstrov a La Ligy, prišiel v lete 2023 a rýchlo sa prispôsobil požiadavkám Realu. Bellingham sa výrazne podieľal na úspechoch v nedávno uplynulej sezóne. Po odchode Benzemu sa stal jedným z hlavných strelcov mužstva a podľa mnohých aj kandidátom na zisk Zlatej lopty.