Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

La Liga dala konečne zelenú registrácii Olma. Hrať môže vďaka zranenému Christensenovi

Olmo sa prvýkrát predstaví v drese Barcelony v utorkovom zápase proti Vallecanu.
Olmo sa prvýkrát predstaví v drese Barcelony v utorkovom zápase proti Vallecanu.Profimedia
Barcelona sa pripravuje na tretie kolo LaLigy a v utorňajšom zápase proti Vallecanu si konečne odkrúti debut na ihrisku vymodlený Dani Olmo (26). Najvyššia španielska súťaž dala zelenú registrácii aj vďaka zraneniu Andreasa Christensena (28), španielsky stredopoliar bude dočasne evidovaný ako hráč Barcy. Katalánsky celok sa dlhodobo borí s finančnými problémami, pre ktoré ho klub nedokázal registrovať na prvé dve kolá sezóny. Napokon, problémy s registráciou sa v Barcelone riešia každé prestupové obdobie.

Daniho Olma si Flick v lete vyžiadal z Lipska za 55 miliónov eur, na súpisku ho môže zapísať až na tretie kolo pre dlhodobé zranenie Andreasa Christensena. Registrácia bola schválená vďaka pravidlu, podľa ktorého môže klub zaregistrovať náhradníka práve za dlhodobo zraneného hráča.

Katalánci toto pravidlo využili aj v minulom ročníku, keď po zranení Gaviho zaregistrovala na druhú časť sezóny Vitora Roqueho. Toto leto povolali Iñiga Martíneza, aby nahradil Ronalda Araúja, ktorý sa zranil na Copa América.

Dani Olmo by mal podľa slov z pondelkovej tlačovej konferencie, keď tréner ešte nepotvrdil nasadenie hráča, stihnúť utorkový zápas proti Vallecanu. "Bolo by skvelé, keby nastúpil. Verím klubu a dúfam, že ho zajtra dostaneme do hry. Ak bude na zozname, bude stopercentne pripravený hrať."

Hoci prezident klubu Joan Laporta pred sezónou sebavedomo tvrdil, že si konečne môžu dovoliť podpísať veľké mená bez nutných odchodov, Barcelona aj tak prekročila limit výdavkov stanovený ligou, a tak sa vedenie začalo vo veľkom zbavovať hráčov. Séria odchodov v uplynulom týždni tento problém zmiernila, ale Dani Olmo bude zatiaľ registrovaný len do 31. decembra.

Mikayil Faye, ktorý sa stal novou posilou Rennes, sa s tímom rozlúčil za 10,3 milióna eur, Clément Lenglet odišiel hosťovať do Atlética za 3 milióny eur. Sťahuje sa tiež dlho diskutovaný útočník Vitor Roque, ide na ročné hosťovanie s opciou do Realu Betis, kde budú hradiť 100 % jeho platu.

Nemecký tréner však vyvrátil špekulácie, že by s Roquem nepočítal. "Nemôžeme povedať, že s ním nepočítame, to by bola lož. Pre hráča je to špeciálna situácia. Môžem hovoriť len o tom, čo mi sám povedal. Prišiel priamo z Brazílie do nového prostredia. Videl som od neho veľa dobrých vecí. Je to skvelý človek. Držme palce, aby sa zdvihol a ukázal, čo v ňom je."

Jeden z najlepších hráčov víťazného tímu z Eura sa teda konečne predstaví na ihrisku fanúšikom. Registrácia však nebola bez nervov. Ak by sa klubu nepodarilo do konca prestupového obdobia vygenerovať dostatok finančných prostriedkov, Olmo by podľa pravidiel fandil z tribún až do otvorenia zimného okna v januári.

Napriek finančným problémom vstúpila Barca do novej sezóny impozantne, keď v úvodných dvoch zápasoch zdolala Valenciu a Athletic Bilbao.

"Som veľmi spokojný s tým, čo tím predvádza. Nemali sme veľa spoločných tréningov, ale som nadšený, ako sa hráči do toho opreli. Kvalita tréningov je vysoká, sú sústredení, nechýba im intenzita... To sa potom prejavuje aj v dueloch. Ak na tréningu ideš len na 80 %, v zápasoch to na 100 % nedáš. Analyzujeme stretnutia, aby sme sa zlepšili, ukazujeme si, čo sme urobili dobre a čo nie," komentoval Flick svoju doterajšiu cestu za ovládnutím španielskej ligy.

Cieľ klubu je pod vedením nového trénera jasný. "Chceme vyhrať ligu. Je to dlhá cesta, ale už sme dobre začali. Veci sa môžu zmeniť, no s naším debutom sme spokojní, veríme si. Zápas proti Vallecanu bude ťažký," dodal.

Podľa trénera je návšteva Vallecana vždy špeciálna. "Neviem, aká je minulosť a aká je vzájomná bilancia. Je to dobrý tím, síce zvláštna atmosféra, pretože štadión je menší, ako sme zvyknutí, ale akceptujeme to a ideme tam s cieľom vyhrať," uzavrel.

Rayo Vallecano - Barcelona (21:30)