Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

La Liga je späť. Titul obhajuje Real, slávu si chcú ukradnúť aj Barcelona a posilnené Atlético

Mbappé bude hlavnou atrakciou ligy.
Mbappé bude hlavnou atrakciou ligy.Profimedia
Už s jednou sezónnou trofejou vo vrecku odštartuje Real Madrid cez víkend svoju cestu za obhajobou titulu v španielskej La Lige. Úradujúci šampión Ligy majstrov vyhral rekordný šiesty Superpohár UEFA a v domácej najvyššej súťaži bude chcieť dosiahnuť rovnako rekordné 37. prvenstvo. V kádri aj s novou hviezdnou posilou Kylianom Mbappém (25) je pasovaný za topfavorita a pokúsi sa o prvú obhajobu titulu od roku 2008.

Prvý zápas odohrá Real v nedeľu večer na pôde Malorky, v kádri ktorej figurujú aj jediní dvaja Slováci v súčasnosti pôsobiaci v španielskej lige - brankár Dominik Greif a obranca Martin Valjent. Po ukončení kariéry už v tíme Los Blancos nepokračuje Toni Kroos, možno svoju poslednú sezónu na Estadio Santiago Bernabéu však ešte absolvuje ikonický chorvátsky stredopoliar Luka Modrič.

Štart Ročníka po zranení kolena nestihne Eduardo Camavinga. "Na prípravu nebolo veľa času, ale som spokojný s prístupom hráčov v príprave a platí to aj o Kylianovi. Je v dobrej forme a zvykáme si na seba," vyhlásil kouč Carlo Ancelotti.

Premiéra, prvý gól a trofej. Sme Real Madrid, nemáme žiadne limity, hlási šťastný Mbappé

Hlavným vyzývateľom bieleho baletu bude už tradične Barcelona s novým koučom Hansim Flickom, ktorý na lavičke nahradil legendu klubu Xaviho Hernandéza. "Neuveriteľný klub, užívam si každú sekundu práce tu. Prijali ma úžasne. Úprimne verím, že sme na správnej ceste a chcem, aby sme si to spolu užili," povedal pre španielske médiá nový nemecký lodivod.

Do boja o titul plánuje po letných nákupoch vstúpiť Atlético Madrid, tím Diega Simeoneho vystužil španielsky reprezentačný obranca Robin Le Normand a do ofenzívy pribudli Argentínčan Julián Álvarez i Nór Alexander Sørloth. Klub, ktorý opustil Álvaro Morata, mal veľký záujem aj o slovenského zadáka Dávida Hancka.

Podľa analytickej spoločnosti Opta Sports má Real v zostave s Mbappém, Viníciusom či Bellinghamom až 86-percentnú šancu na zisk svojho tretieho titulu za štyri roky, kým naďalej finančne sužovaná Barcelona iba 10-percentnú. K nim by sa malo na špici pridať práve Atlético a päticu popredných tímov dopĺňajú prekvapenie minulej sezóny Girona a úradujúci víťaz domáceho pohára Bilbao.

Gironistes na pôde Betisu i Bilbao doma proti Getafe majú svoje úvodné duely nového ročníka La Ligy na programe už vo štvrtok 15. augusta. Blaugranas, ktorí v minulej sezóne zaostali za Realom o 10 bodov, nastúpia v sobotu večer vo Valencii.

Program 1. kola novej sezóny La Ligy.
Program 1. kola novej sezóny La Ligy.Flashscore

Katalánsky gigant získal v lete španielskeho reprezentanta Daniho Olma z Lipska, inak nebol na prestupovom trhu príliš aktívny. Spoliehať sa bude opäť aj na tínedžerskú hviezdu Lamina Yamala či skúsených Roberta Lewandowského a Ilkaya Gündogana. Ukázať sa v širšom spektre môžu okrem Pedriho a Gaviho aj ďalší mladíci Pau Cubarsí a Fermín López, zlatí olympijskí medailisti z Paríža. 

Girona v minulom ročníku prekvapila treťou priečkou a prienikom do Ligy majstrov. Prišla však o Arťoma Dovbyka i Aleixa Garcíu. Do tímu pribudol z pražskej Sparty stopér Ladislav Krejčí a z Bragy prišiel útočník Abel Ruiz. V hornej polovici tabuľky by mali miešať karty i Real Betis či Real Sociedad, čaká sa, čo ukážu Valencia, Villarreal a Sevilla. Nováčikmi súťaže sú Leganés, Valladolid a Espanyol, ktorí medzi elitou nahradili Almeríu, Granadu a Cádiz.