Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

La Liga pripravuje krok na zvýšenie dôveryhodnosti. Zverejní komunikáciu rozhodcov s VAR

VAR miestnosť pre španielskych rozhodcov.
VAR miestnosť pre španielskych rozhodcov.RFEF
Predstavitelia La Ligy a Španielskej futbalovej federácie (RFEF) dosiahli dohodu, ktorej cieľom je poskytnúť fanúšikom lepší zážitok a zvýšiť pochopenie verdiktov rozhodcov. Výsledkom je, že od 10. januára si záujemcovia budú môcť vypočuť celú komunikáciu medzi hlavnými rozhodcami a videorozhodcami na konci každého hracieho dňa.

Od 20. hracieho dňa v španielskej najvyššej súťaži a 22. hracieho dňa v druhej najvyššej lige, ktoré sa odohrajú medzi 12. a 15. januárom, bude všetka komunikácia medzi hlavným rozhodcom a jeho kolegami pri videu zverejňovaná. Na konci každého hracieho dňa sa tak uskutoční prostredníctvom videozáznamu a zvukového záznamu.

Táto iniciatíva predstavuje nový scenár spolupráce a spoločnej práce medzi RFEF, Španielskou komisiou rozhodcov a La Ligou s cieľom zvýšiť transparentnosť rozhodovania v profesionálnom futbale a samotných súťaží.

V tomto zmysle by vysielanie video a audio záznamov po skončení každého súťažného dňa (sobota, nedeľa a pondelok) malo zlepšiť zážitok fanúšikov, pretože budú lepšie rozumieť rozhodnutiam rozhodcov. To by malo viesť aj k zvýšeniu dôveryhodnosti súťaží.

V najbližších dňoch RFEF aj La Liga zverejnia na svojich kanáloch sociálnych médií ďalšie informácie a vzdelávacie materiály, aby pomohli fanúšikom a médiám pochopiť, ako bude táto nová mechanika fungovať.