La Liga spoznala posledného účastníka, po roku sa medzi španielsku elitu vracia Espanyol

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

La Liga spoznala posledného účastníka, po roku sa medzi španielsku elitu vracia Espanyol

Espanyol je späť v La Lige.
Espanyol je späť v La Lige.AFP
Futbalisti španielskeho klubu RCD Espanyol Barcelona sa po roku vrátili do La Ligy, kde postúpili cez baráž v druhej najvyššej súťaži.

Espanyol - Real Oviedo 2:0

Espanyol sa v dlhodobej sezóne umiestnil na štvrtom mieste. V semifinále baráže postúpil cez Gijón po výhre 1:0 a remíze 0:0. Vo finále síce prehral úvodné stretnutie v Oviede 0:1, ale v nedeľnej domácej odvete sa dvakrát presadil Javi Puado a barcelonský tím sa tak po roku vrátil medzi španielsku elitu.

K postupu okrem iného prispel aj útočník Martin Braithwaite, ten sa stal s 22 gólmi najlepším strelcom sezóny. Oviedo malo veľkú šancu vrátiť sa do La Ligy prvý raz od roku 2001, kedy vypadlo. Odvtedy pre finančné problémy hralo aj tretiu a dokonca štvrtú ligu, posledné roky je pravidelným účastníkom druhej najvyššej súťaže.

Klubu, za ktorý hrával svojho času aj legendárny Peter Dubovský, nepomohol dosianuť veľký úspech ani skúsený stredopoliar Santi Cazorla. Do La Ligy už skôr priamo z prvého resp. druhého miesta postúpili Leganés a Valladolid. Vypadli Cádiz, Almería a Granada.