Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Laporta prezradil, koľko stál príchod Olma. Nemuseli sme siahať hlboko do vrecka, vraví

Letná posila Barcelony Dani Olmo.
Letná posila Barcelony Dani Olmo.Profimedia
Katalánsky gigant urobil v lete niekoľko zásadných zmien. Okrem nového trénera Hansiho Flicka (59) prišlo na Camp Nou niekoľko nových nádejných tvárí. Jednou z nich je španielsky internacionál Dani Olmo (26), ktorý v minulej sezóne žiaril vo farbách Lipska.

O kariérny posun si zároveň povedal výkonmi na tohtoročnom Eure. Veľkou mierou sa totiž podieľal na víťazstve Španielska na majstrovstvách Európy. A Barcelona teraz oficiálne prezradila, za koľko ho získala.

Zaujímavosťou je, že španielsky reprezentant vôbec po prvýkrát nastúpil vo svojej rodnej krajine v tamojšej La Lige. Hoci Olmo získal cenné skúsenosti v mládežníckej akadémii Barcelony, v roku 2014 sa prekvapivo presunul do Chorvátska, kde pokračoval v raste v Diname Záhreb

Individuálne štatistiky Daniho Olma.
Individuálne štatistiky Daniho Olma.Flashscore

V januári 2020 ho potom získalo bundesligové Lipsko za 34,2 milióna eur a určite to nebol zlý nákup. Talentovaný stredopoliar sa okamžite stal oporou nemeckého klubu a okolo jeho mena začalo krúžiť viacero veľkých európskych klubových značiek. Po tohtoročnom Eure napokon uspela Barcelona, ktorá prezradila, že Olmo ju stál 47 miliónov eur. 

"Vďaka tomu, že sme potiahli za pár nitiek, sme nemuseli siahnuť hlboko do vrecka a vyprázdniť ho. Mali sme možnosť kúpiť nových hráčov a vybudovať pôsobivejší káder. Cítime, že to bol správny krok. Olmo nás stál 47 miliónov eur a získali sme aj Paua Víctora z Girony. Ale vďaka skvelej práci športového riaditeľa Deca sme predali aj hráča za 80 miliónov eur," prezradil prezident Barcelony Laporta. Pôvodne sa hovorilo, že prestup stál Kataláncov 55 až 60 miliónov eur.