Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legendárny slovenský tréner Daučík prišiel o rekord v La Lige, prekonal ho Pellegrini

Pellegrini prekonal rekord legendárneho Daučíka.
Pellegrini prekonal rekord legendárneho Daučíka.Bagu Blanco/Pressinphoto/Shutter / Shutterstock Editorial / Profimedia
Futbalisti Betisu vyhrali v stredajšej dohrávke 3. kola španielskej La Ligy proti Getafe a v tabuľke sa posunuli na šieste miesto.

Real Betis - Getafe 2:1

Domáci tréner Manuel Pellegrini v pondelok oslávil 71. narodeniny a v stredu viedol svoj 489. zápas v La Lige. Tie si rozdelil medzi Villarreal, Real Madrid, Málagu a Betis. Z pohľadu legionárov na čele lavičky sa Čiľan v španielskej najvyššej súťaži osamostatnil na prvom mieste tejto štatistiky pred legendárnym slovenským koučom Ferdinandom Daučíkom.

Ten nazbieral 234 víťazstiev, 95 remíz a 159 prehier. Dvakrát vyhral titul s Barcelonou, raz s Bilbaom. Okrem toho šesťkrát uspel v Copa del Rey a dva razy ovládol Superpohár. Rodák zo Šiah viedol aj Porto, kanadské Toronto a získal dva tituly na lavičke Slovana Bratislava.

Samotný Pellegrini mohol byť okrem rekordu spokojný aj s tým, že jeho mužstvo vyhralo. O oba góly sa postaral Giovani Lo Celso, prvý dal z pokutového kopu. Betis v tabuľke poskočil na šieste miesto, zatiaľ čo Getafe ostáva bez výhry na osemnástej priečke.