Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lewandowski hetrikom zostrelil Alavés, Girona ukončila sériu bez výhry. Atlético zakoplo

Aktualizované
Lewandowski strelil hetrik.
Lewandowski strelil hetrik.ADRIAN RUIZ HIERRO / EPA / Profimedia
Futbalisti Girony vyhrali v nedeľnom zápase 9. kola španielskej La Ligy proti Bilbau a ukončili sériu štyroch ligových, ako aj šiestich súťažných duelov bez víťazstva. Barcelona zdolala Alavés a potvrdila prvé miesto v tabuľke, kde má 24 bodov. Nedarilo sa madridskému Atléticu.

Girona - Bilbao 2:1

Hostia sa mohli dostať do vedenia, ale Berenguer nepremenil pokutový kop. O úvodný zásah sa postaral domáci Asprilla, pre ktorého to bol prvý gól po letnom príchode. Sancet však ešte do prestávky vyrovnal, no Athletic nedal ani druhú penaltu. Tú si zobral na starosť Herrera.

Nakoniec to bol pokutový kop, ktorý určil konečný výsledok. Po faule i červenej karte Paredesa si loptu na biely bod postavil Cristhian Stuani a nepomýlil sa. Bilbao zahodilo dve penalty v jednom stretnutí La Ligy premiérovo v 21. storočí. V rámci najvyššej súťaže sa to naposledy podarilo Realu Madrid proti Osasune ešte pred dvomi rokmi.

Bilbao znova zažilo veľmi smolný záver, pretože pred týždňom si dal v nadstavenom čase vlastný gól brankár Padilla a v stretnutí so Sevillou sa body delili. Ku Girone sa tentoraz šťastie obrátilo, nakoľko naposledy si dala v zápase LM proti Feyenoordu dva vlastné góly a Miovski ešte zahodil penaltu.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Alavés - Barcelona 0:3

Poľský brankár Szczesny zasiahne do hry až po reprezentačnej prestávke. Na už tak početnú maródku Barcelony sa dostal aj Torres, ktorý pre zranenie musel striedať už po šiestich minútach. Napriek tomu favorit uspel, pretože až tromi gólmi sa blysol poľský útočník Robert Lewandowski.

Bol to jeho tretí hetrik v drese Blaugranas, pričom na čele tabuľky strelcov La Ligy má už desať gólov. V rámci TOP 5 líg dosiahol takýto počet už len Haaland. Ak ale berieme do úvahy všetky súťaže, tak v ročníku 2024/25 je skúsený kanonier s dvanástimi zásahmi absolútnym lídrom. Celkovo má bilanciu 12+2.

Lewandowski skóroval trikrát do 32. minúty, takže sa postaral o štvrtý najrýchlejší hetrik v histórii La Ligy. Skôr to dokázali iba Eto’o (24 minút), Tejada (28) a Messi (30). Dvomi asistenciami sa blysol Raphinha, v rámci ligy aj LM disponuje bilanciou 6+5.

Keď mala Barcelona po deviatich kolách na konte aspoň 24 bodov, tak v troch z piatich prípadov vyhrala titul a dva razy bola druhá.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Sevilla - Real Betis 1:0

Historicky už 132. Gran Derbi ovládla domáca Sevilla, ktorá zároveň zaznamenala jubilejnú 50. výhru v zápasoch proti Betisu a šnúru bez prehry natiahla už na dvanásť zápasov. Tá začala ešte v septembri 2018 a ide o rekord domáceho tímu. O jediný gól sa z penalty postaral Dodi Lukebakio. Na konečnom výsledku nič nezmenila ani červená karta, ktorú videl obranca Nianzou.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Real Sociedad - Atlético Madrid 1:1

Atlético malo raketový štart do zápasu, pretože Julián Álvarez otvoril skóre už po 51 sekundách, čím sa postaral o piaty najrýchlejší gól madridského klubu v La Lige počas 21. storočia. V prvej minúte sa za Atletov presadil naposledy Griezmann vo februári 2018. Proti Málage potreboval len 38 sekúnd.

V ďalšom priebehu ale hostia nezvýšili svoje vedenie, a tak prišiel trest, pretože o vyrovnanie sa postaral svojím prvým gólom za Real Sociedad po príchode zo Salzburgu mladý stredopoliar Luka Sučič. Atlético má na treťom mieste 17 bodov, čo je o štyri menej ako druhý Real Madrid. Baskovia sú až na pätnástej priečke.

Aktuálna tabuľka La Ligy.
Aktuálna tabuľka La Ligy.Flashscore