Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lewandowski spasil Barcelonu. Nie sú to len jeho góly, je to skvelý hráč, chváli ho Flick

Koundé a Lewandowski oslavujú gól druhého menovaného.
Koundé a Lewandowski oslavujú gól druhého menovaného.Reuters
Robert Lewandowski (36) sa znovu ukázal ako dôležitý článok mužstva Barcelony. Tréner Hansi Flick (59) pochválil svojho útočníka po tom, ako poľský kanonier v druhom polčase rozhodol o sobotňajšom ligovom víťazstve Kataláncov nad Athleticom Bilbao.

Barcelona - Bilbao 2:1

Po dvoch kolách La Ligy má Lewandowski na konte tri presné zásahy. Víťaznej trefe do siete Bilbaa predchádzali dve gólové rany v úvodnom zápase na ihrisku Valencie, ktorú Barcelona takisto zdolala 2:1.

"Roberta poznám veľmi dobre a nemyslím si, že sa vrátil do formy, pretože presne takto som ho ako hráča vnímal vždy," povedal Flick pre DAZN. Pod jeho vedením v Bayerne medzi rokmi 2019 až 2021 nastrieľal Poliak 83 gólov v 71 zápasoch a získal niekoľko významných titulov vrátane trofeje z Ligy majstrov 2020.

"Som s ním spokojný, nie sú to len góly, ktoré strieľa, ale aj jeho kolektívne úsilie a spôsob, akým sa venuje vysokému a veľmi efektívnemu pressingu. Fyzicky je stopercentný. Úplný profesionál, ktorý berie kondičku veľmi vážne. Vie, ako sa vyrovnať s tlakom, videli sme to po vyrovnávajúcom zásahu v druhom polčase. Skvelý hráč," dodal nemecký kouč.

Flick pochválil aj brazílskeho krídelníka Raphinhu, ktorý opäť exceloval na pozícii ofenzívneho stredopoliara: "Rafa môže hrať na akomkoľvek útočnom poste. Môže byť ako desiatka alebo si meniť miesta, je fenomenálny v pressingu. Potrebovali sme niekoho ako on, keďže nám stále chýbajú niektorí hráči."

Gavi, Ronald Araújo a Frenkie de Jong sú zranení, nová posila Dani Olmo ešte nebola La Ligou zaregistrovaná pre porušenie pravidiel finančného fair play (FFP) zo strany klubu. Flicka však tešia výsledky tímu.

"Po dvoch víťazstvách proti takýmto ťažkým súperom a za takýchto okolností musím byť veľmi šťastný. V obrane si počíname dobre," zhodnotil lodivod, ktorého mužstvo najbližšie vyzve Rayo Vallecano.