Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Los Blancos trénera mládeže nestratia. Raúl vylúčil presun do trápiaceho sa Schalke

Raúl ostáva v Madride.
Raúl ostáva v Madride.Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia
Niekdajší španielsky kanonier Raúl González (47) od roku 2019 vedie v úlohe trénera mládež Realu Madrid. Jeho práca dlhodobo nesie ovocie, čo neuniklo ani pozornosti Schalke, ktoré v ňom videlo spasiteľa. Svojho niekdajšieho hráča chcelo získať na post hlavného kouča, avšak ten dal najavo, že sa sťahovať nechce.

Schalke nezačalo novú sezónu príliš oslnivo. V druhej najvyššej nemeckej súťaži po šiestich kolách získalo iba štyri body a okupuje pásmo zostupu. Aj preto sa očakávajú na tejto adrese zmeny, ďalší pád o súťaž nižšie by totiž bol pre tradičný nemecký klub pohromou.

Vedenie celku z Gelsenkirchenu chcelo ako nového trénera získať svoju niekdajšiu hviezdu Raúla, avšak ten zostal lojálny Realu Madrid Castilla. Podľa španielskeho denníka Marca napojeného na zdroje blízke trénerovi zvíťazila istota.

Raúl cíti, že v Schalke nepanujú ideálne časy a svoj možný presun do 2. Bundesligy vyhodnotil ako riskantný. Očakáva sa, že ak zdvihne od mládeže Realu kotvy a bude chcieť okúsiť prvý angažmán v seniorskom futbale, mohlo by ísť o posunutie do A-tímu Los Blancos alebo inú atraktívnu adresu.