Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lunin napokon Real Madrid neopustí, s klubom sa dohodol na novom kontrakte

Andrij Lunin je súčasťou Realu Madrid od roku 2018.
Andrij Lunin je súčasťou Realu Madrid od roku 2018. Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Revierfoto
Andrij Lunin (25) v lete 2018 prestupoval z ukrajinského klubu Zorja Luhansk do Realu Madrid a v hlavnom meste Španielska by mohol stráviť väčšinu kariéry. Zmluvu v piatok predĺžil až do júna 2030.

Na príležitosť na Pyrenejskom polostrove čakal dlho, keďže putoval po hosťovaniach. Postupne si ho požičali Leganés, Valladolid a Oviedo. Od roku 2020 trpezlivo plnil rolu náhradníka a do základnej zostavy sa na trvalejšie obdobie dostal až minulý rok. 

Príčinou boli vážne zdravotné problémy Thibauta Courtoisa a rovnako horšie výkony z Chelsea vypožičaného Kepu. Lunin si minulý ročník na konto pripísal 31 súťažných štartov, podieľal sa na triumfoch v Lige majstrov aj medzi španielskou elitou. Po sezóne sa následne predstavil na majstrovstvách Európy. 

"Som veľmi šťastný. Mám pred sebou ešte veľa rokov a strávim ich doma v najlepšom klube na svete. Real Madrid je najlepšou voľbou pre ďalší vývoj ako po osobnej, tak profesionálnej stránke," povedal nadšený rodák z Krasnohradu po podpise nového kontraktu.