Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Madridské derby prerušili diváci. Real siahal na tri body, stratil ich v nadstavenom čase

Madridské derby ponúklo množstvo emócií.
Madridské derby ponúklo množstvo emócií.Jose Breton/NurPhoto/Shutterstoc / Shutterstock Editorial / Profimedia
Nedeľné madridské derby v rámci 8. kola španielskej La Ligy medzi Atléticom a Realom prinieslo remízu 1:1. Biely balet tak na vedúcu Barcelonu stráca tri body. Tretie Atlético má o dva menej ako jeho mestský rival. Ani jeden tím ešte neprehral.

Atlético Madrid - Real Madrid 1:1

Francúzsky útočník Antoine Griezmann nastúpil na 500. zápas v La Lige. Na túto métu sa dostal ako dvanásty hráč v histórii, ale iba ako druhý legionár po Lionelovi Messim (520). Hostia vstupovali do derby bez Mbappého, ktorý sa pridal k takisto zranenej trojici Alaba, Ceballos a Brahim. Aspoň na striedačku sa vrátil Camavinga.

Na gól sa čakalo až do 64. minúty. Modrič z priameho kopu namiesto centru prihral doľava a Vinícius centrom na zadnej žrdi našiel Édera Militãa, ktorý prudkou ranou otvoril skóre. Mimo dosah Oblaka ju ešte tečoval Llorente. Pre stopéra Realu Madrid to bol dvanásty gól v bielom drese v rámci všetkých súťaží.

Spomínaný Vinícius zaznamenal piatu asistenciu, čo je najvyšší počet v rámci TOP 5 európskych líg. Rovnaký počet majú na konte aj Yamal, Saka, Neves a Marmoush. V polovici 69. minúty išiel rozohrávať päťku Courtois, lenže z tribúny na neho začali lietať zapaľovače a iné predmety. Hlavný arbiter Ferrer poslal hráčov do šatní.

Hodnotenie hráčov základných zostáv.
Hodnotenie hráčov základných zostáv.Flashscore

Pod sektor ultras Atlética prišli dohovárať aj tréner Simeone či Koke s Giménezom. Po zhruba pätnástich minútach sa hráči vrátili naspäť na ihrisko a stretnutie pokračovalo. Atlético v nadstavenom čase dokázalo vyrovnať. Galán poslal pas za obranu. Ángel Correa ušiel defenzíve, obišiel aj Courtoisa a skóroval.

Atlético tak odvrátilo prvú prehru v tejto ligovej sezóne. Ešte stihlo prísť o vylúčeného Marcosa Llorenteho. Koke odohral už svoje 41. El Derbi Madrileño, pred sebou má len Genta, Sanchísa (obaja 42) a rekordéra Sergia Ramosa (43). Luka Modrič absolvoval takýto 39. duel, čím vyrovnal Benzemu na delenom piatom mieste.

Real neprehral v La Lige 40 stretnutí po sebe (30-10-0), čo je historicky druhý najlepší počin. Rekord drží Barcelona z roku 2018, kedy neprehrala až 43-krát v rade (34-9-0). Biely balet naposledy odchádzal ako zdolaný pred viac ako rokom. Práve na pôde Atlética prehral 24. septembra 2023.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Celta Vigo - Girona 1:1

Girona pokračuje v nepresvedčivých výkonoch a v rámci La Ligy nevyhrala ani jeden z posledných štyroch zápasov. Ak k tomu pripočítame aj Ligu majstrov, z ostatných piatich duelov iba dvakrát remizovala. V nedeľu ju síce poslal do vedenia Yangel Herrera, ktorý skóroval prvý raz v sezóne, ale Celta Vigo dokázala vyrovnať.

Legenda klubu Iago Aspas prišiel z lavičky na svoj 501. zápas za mužstvo z Galície, aby stanovil konečný výsledok. Girona tak ostáva na dvanástom mieste, navyše sa jej zranil stredopoliar Romeu, zatiaľ čo Celta je desiata. Ukončila krátku sériu dvoch prehier.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Ďalšie výsledky:

Bilbao - Sevilla 1:1

Betis - Espanyol 1:0